Comuna Cornu Luncii primește 14 milioane de lei pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în patru sateRural

Comuna Cornu Luncii primește 14 milioane de lei pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în patru sate

       Accesări: 516

Anul 2024 se profilează ca anul marilor proiecte. Comuna Cornu Luncii se evidențiază deja la acest capitol, cu trei finanțări majore pe diverse sectoare de investiții. Cea mai nouă dintre acestea vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă pentru patru localități.

Localitățile Brăiești, Băișești, Cornu Luncii și Sasca Nouă vor beneficia de investițiile din acest proiect.

Prin intermediul acestuia, câteva sute de gospodării vor putea fi racordate la noua rețea de apă potabilă.

Valoarea proiectului se ridică la 14 milioane de lei.

Contractul de finanțare a fost semnat, pe data 13 februarie, de primarul Gheorghe Fron, la Ministerul Dezvoltării.

Edilul susține că fondurile obținute sunt rezultatul unei conclucrări excelente cu demnitarii PSD Suceava, care susțin dezvoltarea comunității prin astfel de investiții.

Finanțarea este asigurată prin Programul Național ”Anghel Saligny”.

Comuna Cornu Luncii este una dintre cele mai mari localități rurale din zona Fălticeni, ca întindere și populație, iar proiectul reprezintă un pas în față pentru îmbunătățirea condițiilor de viață.

Pe agenda reușitelor administrative bifate de primarul Gheorghe Fron se mai numără alte două mari proiecte, cel pentru înființarea rețelei de gaz natural, proiect realizat împreună că cu Primăria Comunei Rădășeni, în valoare de peste 80 de milioane de lei, și extinderea sistemului de alimentare cu apă, în satele Păiseni, Sasca Mare și Șinca, proiect în valoare de 5,5 milioane de lei.

Lista proiectelor de succes nu se încheie aici.

Rețeaua educațională din întreaga localitate este într-un proces de înnoire continuă, ultimele obiective materializate fiind școlile gimnaziale din Brăiești și Băișești.

ȘTIRI