Accesări: 5574

Schimbare de scenarii în zona Fălticeni. Comuna Bogdănești intră în scenariul roșu. Potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică, la data de 20 ianuarie rata de infecție era 3,15.

Cu numai o zi în urmă, incidența cazurilor la mia de locuitori era de 2,42.

CJSU Suceava va aplica măsurile specifice scenariului roșu începând din 21 ianuarie.

Scenariul se modifică și în comuna Drăgușeni. La nivel epidemiologic, localitatea intră în scenariul verde. Rata de infecție cu noul coronavirus a coborât de la 1,57 la 1,18.

Pentru comuna Drăgușeni urmează să fie ridicate restricțiile din perioada scenariului galben.

Codrin Benta

Orașul Liteni intră în scenariul galben cu o rată de infectare de 1,65 la mia de locuitori. În aceeași zonă se află și municipiul Fălticeni, incidența cazurilor active fiind de 2,50 la mia de locuitori.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului, la data de 20 ianuarie, se înregistrează un număr de 15.340 de persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost internate 45 persoane diagnosticate cu noul coronavirus, în același interval de timp fiind externate 58 persoane declarate vindecate.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 119.709, în ultimele 24 de ore fiind testate 1.134 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 1.114 persoane, iar în izolare la domiciliu se află 759 de persoane.

ȘTIRI