Clădirea vestiarelor fostului Stadion „Chimia” va fi modernizată. Un colegiu va primi dreptul de administrareExclusiv

Clădirea vestiarelor fostului Stadion „Chimia” va fi modernizată. Un colegiu va primi dreptul de administrare

       Accesări: 2829

Noul an începe cu noi planuri pentru municipalitate. Primarul Cătălin Coman și-a creionat câteva proiecte care urmează să fie finanțate din bugetul local, cât și din fonduri europene. Unul dintre acestea vizează cedarea dreptului de administrare a clădirii vestiarelor de la fostul stadion „Chimia”.

Imobilul va fi folosit începând din acest an de Colegiul Național „Nicu Gane”.

Vestiarele sunt destinate elevilor, care vor putea susține orele de educație fizică și sport, cât și sportivilor clubului CSS „Nicu Gane”.

„Vom ceda dreptul de administrare al clădirii către Colegiul „Nicu Gane”. Pregătim o hotărâre în acest sens.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Sunt mai multe motive pentru care facem acest pas. Avem un plan și cred că a sosit timpul să ne ocupăm și de fostul Stadion „Chimia”. Începem cu clădirea vestiarelor și vom continua și cu alte elemente din ansamblul stadionului.”

Eficientizare energetică, modernizare și reabilitare totală

Autoritățile locale se gândesc să atragă fonduri externe pentru reabilitarea și modernizare clădirii vestiarelor. Acesta este, de fapt, și scopul cedării dreptului de folosință.

Municipalitatea fălticeneană intenționează să depună un proiect pentru renovarea capitală a acestui imobil.

Introducerea acestuia în infrastructura școlară va permite accesarea finanțării necesare reabilitării.

Primarul Coman spune că modelul proiectului de modernizare al cantinei Colegiului Național „Nicu Gane” va putea fi implementat și pentru această clădire.

„Vrem să avem o clădire modernă și funcțională pentru elevi și pentru tinerii sportivi. Planul meu este ca aici să facem un proiect de reabilitare și modernizare.”, susține primarul municipiului Fălticeni. „După ce vom ceda dreptul de administrare, vom identifica sursa de finanțare. Între timp, pregătim proiectul, iar la momentul oportun îl vom depune. Sper să reușim anul acesta.”

Pe lângă reabilitarea capitală, imobilul va îndeplini cerințele actuale în materie de eficiență energetică. Exteriorul va fi izolat termic, iar sistemul de încălzire și cel electric va fi înlocuit, la fel ca și tâmplăria.

Clădirea va fi prevăzută cu panouri solare și fotovoltaice.

ȘTIRI