Donație de calculatoare și echipamente necesare educației online pentru 20 de copii din RădășeniEducație

Donație de calculatoare și echipamente necesare educației online pentru 20 de copii din Rădășeni

       Accesări: 597

ELKO Romania,  unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, a donat  calculatoare și alte echipamente ce oferă acces la educația online pentru 20 de copii din comuna Rădășeni.

Scopul donației este de a ajuta copiii din mediul rural să participe la învățământul la distanță

În condițiile actuale, în care activitățile educative se desfășoară online, există copii care nu dispun de cele necesare pentru a avea acces la aceste activități.

În România, potrivit unui recent studiu IRES, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la laptop, tabletă, desktop este de peste 900.000, de 3.6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educației.

Echipa ELKO a decis să ajute copiii din comunitatea locală și, la recomandarea învățătoarei Loredana Grumăzescu de la Școala Gimnazială ”Ion Lovinescu” din comună, 20 de calculatoare complet echipate au fost livrate copiilor care până acum nu aveau posibilitatea de a participa la cursurile online.

Calculatoarele, asamblate de echipa tehnică a ELKO Romania, dotate suplimentar cu monitoare, UPS-uri și camere web, au fost pregătite și trimise spre Rădășeni alături de îndemnul de a învăța, de a fi buni și de a dărui și ei la rândul lor când vor fi mari.

Educația este primul pas cu care pornești în viață. Îți dorim ca acest calculator, pe care l-ai primit astăzi în dar, să te ajute să mergi cât mai departe pe calea ta minunată de a contribui la frumusețea lumii”, este parte din mesajul transmis copiilor din Rădășeni de Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.

Am primit astăzi la Rădășeni, Suceava, darurile din partea dvs. și vă mulțumim din suflet! Atât copiii, părinții, cât și eu, ca și cadru didactic de la clasă, ne bucurăm mult de cele primite! Dumnezeu să vă răsplătească pentru ceea ce faceți! Vă îmbrățișăm cu drag!”, a spus cu recunoștință Loredana Grumăzescu, învățătoarea copiilor din Rădășeni.

Asociația StartEvo, prin care a fost realizată donația, va ține legătura pe viitor cu învățătoarea și profesorii din Rădășeni pentru a-i implica pe copii în activitățile și jocurile care se derulează pe platforma acesteia, KIDIBOT.

Proiectul se înscrie în programul de responsabilitate socială al companiei și cuprinde 20 de calculatoare și alte echipamente IT (monitoare, UPS-uri, camere web) având beneficiari finali copiii din comuna Rădășeni, județul Suceava, precum și un proiector și două tablete ce vor fi folosite de Asociația StartEvo în cadrul prezentărilor și concursurilor organizate pe platforma KIDIBOT.

ȘTIRI