Accesări: 1491

Testele rapide au ajuns în centrele școlare de distribuție. Colegiul Național „Nicu Gane” este unul din cele șapte centre stabilite la nivel județean pentru a le împărți unităților de învățământ. Aproximativ 400.000 de bucăți au fost livrate Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

61.600 de teste rapide COVID sunt destinate grădinițelor, școlilor, liceelor și colegiilor din zona Fălticeni.

Astăzi, 24 ianuarie, elevii și profesorii sunt liberi, însă un grup al personalului didactic lucrează la repartizarea acestor teste din centrul de primire de la Colegiul Național „Nicu Gane”.

Unităților de învățământ din municipiului Fălticeni le revin 23.950 de teste COVID non-invazive.

Acestea vor fi repartizate astfel: 13.250 de teste antigen vor ajunge la colegiile din Fălticeni, 7.650 de teste la cele patru școli gimnaziale, 1.950 de teste celor trei grădinițe, GPN „Voinicelul”, GPP „Pinocchio” și Grădinița Specială, iar 1.100 de teste la școlile postliceale sanitare.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Celelalte unități de învățământ cu personalitate juridică din zona Fălticeni, 23 de școli și un liceu, vor primi 37.650 de teste antigen.

Fiecare școală, grădiniță și colegiu va primi câte trei teste per elev. Acestea vor fi utilizate în școli, începând de marți.

Produsele antigen COVID sunt ambalate în cutii individuale care conțin unul sau două teste. Acesta este al cincilea lot de teste care este distribuit în școli.

La nivel național au fost procurate 10,5 milioane de teste rapide destinate preşcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.

Ministerul Educației urmează să achiziționeze cât de curând alte 18,5 milioane de teste rapide de salivă pentru depistarea prezenței coronavirusului.

ȘTIRI