Primarul Ionuț Andreica repornește un proiect blocat de 13 ani. Căminul Cultural Slătioara este în plin șantierRural

Primarul Ionuț Andreica repornește un proiect blocat de 13 ani. Căminul Cultural Slătioara este în plin șantier

       Accesări: 2252

Pași importanți pentru schimbări în bine. Comuna Râșca începe să reducă decalajul față de localitățile zonei Fălticeni care constituie repere ale dezvoltării pentru comunitățile rurale. Cu un nou model de administrație locală, Ionuț Andreica și-a atins multe dintre obiectivele propuse în primul mandat de primar.

Unul dintre acestea se leagă de Căminul Cultural Slătioara.

Obiectivul se află în plin șantier, lucrările urmând să fie încheiate peste două luni.

Ionuț Andreica s-a declarat mulțumit de stadiul execuției, dar și de modul cum s-a organizat constructorul, pentru ca proiectul să nu sufere întârzieri și să fie predat la termen.

El mai spune că proiectul va „schimba aspectul zonei” și că „este bucuros că acest proiect este pe drumul cel bun”.

Căminul Cultural Râșca este realizat în proporție de 65%.

Lucrările se desfășoară conform graficului. Ultima vizită în șantier s-a desfășurat vinerea trecută, când edilul localității și reprezentantul constructorului au analizat și discutat împreună stadiul execuției.

„Avem vești cât se poate bune pentru locuitorii din Slătioara. Căminul Cultural va fi finalizat în luna mai. Sunt mulțumit de calitatea lucrărilor și gradul de execuție și sunt optimist că nu vor fi probleme până la final. Pentru mine, ca primar și localnic, este o bucurie să văd că proiectul este pe drumul cel bun!”, ne-a declarat Ionuț Andreica. „Este activitate febrilă pe șantier, iar constructorul ne-a dat garanția că nu vor fi întârzieri. Este un proiect foarte frumos, care va schimba aspectul întregii zone și va constitui un element activ pe agenda culturală din comuna Râșca”.

Căminul va avea sală de spectacole, cu circa 300 de locuri.

Nu vor lipsi vestiarele, grupurile sanitare și dotări precum sisteme audio și video.

În cadrul proiectului vor fi amenajate trei încăperi care vor găzdui sala de protocol, biblioteca și sala de conferințe.

Alte încăperi care vor putea acomoda artiști și invitați sunt construite la etajul clădirii.

La exterior va fi construită camera centralei și un spațiu verde, completat cu mobilier stradal.

În spatele clădirii va fi amenajată parcarea care va avea 40 de locuri.

Printr-un alt proiect, cu finanțare externă, va fi amenajat un parc de joacă pentru cei mici și un teren de sport.

Căminul Cultural Slătioara are un istoric mai puțin obișnuit: un proiect început cu dreptul, continuat la foc mic, apoi încremenit.

Proiectul a rămas blocat timp de 13 ani, pe fondul unor complicații la nivel antreprenorial, spune primarul comunei Râșca.

Activitățile pentru construcția clădirii au început în anul 2006, în octombrie, când autoritățile locale au emis ordinul de începere al lucrărilor.

Până în anul 2010 lucrările au avansat până la partea de zidărie și structură, după care s-au blocat.

După alți 11 ani, proiectul este predat către Compania Națională de Investiții, unde primarul Andreica face câteva demersuri succesive pentru ca obiectivul să fie admis la finanțare.

Din vara anului 2023, după 13 ani de pauză, lucrările sunt reluate, cu un nou constructor și finanțator (CNI).

Edilul Ionuț Andreica îi mulțumește Manuelei Pătrășcoiu, directorul CNI, pentru soluționarea demersurilor întreprinse și finanțarea acestui proiect prin care localitatea Slătioara va avea cel mai nou cămin cultural din județul Suceava.

ȘTIRI