Ceremonie militară la Fălticeni. Elevii Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” au depus jurământul de credințăLocal

Ceremonie militară la Fălticeni. Elevii Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” au depus jurământul de credință

       Accesări: 735

Un pas important în viață. Elevii Școlii de Subofțieri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni au depus jurământul de credință. 153 de tineri din toată țara, admiși la examenul din luna iulie, au devenit oficial militari. Ceremonia s-a desfășurat pe platoul din fața primăriei, în prezența unei asistențe numeroase.

Părinți, rude și prieteni au fost alături pe elevii jandarmi la depunerea jurământului militar.

La eveniment au participat colonelul Tudor Vladimirescu, comandantul școlii, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu, chestor principal ce politie Valentin Minoiu, primarul Cătălin Coman, senatorul George Mîndruță, Prefectul Alexandru Moldovan, comisarul șef Remus Ceparu, adjunctul șefului Poliției Municipiului Fălticeni, alături de mai mulți ofițeri de rang înalt din cadrul Ministerului Administrației Internelor.

În cadrul ceremoniei, momentele solemne, printre care Imnul Național, primirea oficială, trecerea în revistă, aducerea Drapelului de luptă și defilarea militarilor, au fost acompaniate de Fanfara Brigadei 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița Năsăud.

Mahanu Design

La depunerea jurământului de credință, invitații au ținut discursuri în care au subliniat importanța acestui moment, rolul pe care jandarmii îl au în societate, vorbitorii arătând în mesajul lor faptul că tinerii care au făcut pasul spre această carieră vor avea parte provocări, dar și de satisfacții, iar Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni este o unitate prestigioasă, cu rezultate pe măsură.

Înaintea începerii, elevii jandarmi au fost binecuvântați printr-o slujba oficiată de un sobor de preoți, printre care și preotul militar Cătălin Simion.

Ca de fiecare dată în cadrul unui astfel de eveniment, jandarmii au repetat la unison jurământul, în fața Drapelului de Luptă, prin care au făcut legământ cu cariera de militar și îndatoririle față de țară.

Jurământul militar reprezintă prima etapă importantă din viața oricărui militar.

Elevii admiși la examen au făcut instrucție pentru 30 zile înaintea acestui eveniment.

Actuala serie va urma cursurile Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni pentru următoarele 10 luni. În aprilie 2024 urmează ceremonia de absolvire și înmânarea gradului militare.

Ceremonia jurământului de credință s-a încheiat cu o cerere în căsătorie, tradiție care se păstrează de ani bun la școala de jandarmi din Fălticeni.

După acest moment, părinții și rudele au putut să-și îmbrățișeze copiii și nepoții care, de astăzi, au pășit în viața militară.

ȘTIRI