Ceremonie emoționantă la Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Absolvenții au primit gradul de sergent majorLocal

Ceremonie emoționantă la Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Absolvenții au primit gradul de sergent major

       Accesări: 5859

Clipe de satisfacție și împlinire. Absolvenții Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” au trăit clipe de emoție la ceremonia înaintării în grad, desfășurată vineri, 26 aprilie, la încheierea stagiului de pregătire. 148 de elevi au devenit proaspăt subofițeri ai Jandarmeriei Române, eveniment desfășurat în prezența unor ofițeri de rang înalt și invitați din cadrul Guvernului.

Sub privirile părinților, bunicilor și prietenilor, veniți în număr foarte mare, ei au primit gradul de sergent major.

Stagiul de pregătire s-a desfășurat timp de 10 luni, timp în care ofițerii prestigioasei școli de subofițeri jandarmi din Fălticeni i-au format potrivit standardelor naţionale şi europene, în spiritul respectării şi apărării valorilor democratice.

Absolvenții au asimilat în tot acest timp spiritul de camaraderie și tot ceea ce presupune statul unui jandarm.

Reprezentanții SMSJ „Petru Rareș” spun că „parcurgerea acestui drum nu a fost doar o călătorie, ci și un test al voinței, disciplinei și sacrificiului”.

Mahanu Design

La acest eveniment au participat un grup de 10 ofițeri de rang înalt din cadrul structurilor MAI, Jandarmerie, Poliție și ISU.

Printre aceștia s-au numărat generalul de brigadă Ionel Postelnicu, colonelul Tudor Vladimirescu, comandantul școlii militare fălticenene, colonelul Aurel Popia, șeful Direcției Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, inspector șef Remus Ceparu, adjunct șef al Poliției Municipiului Fălticeni.

Din rândul oficialităților au participat senatorul George Mîndruță, secretarul Comisiei de Apărare, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu și prefectul Alexandru Moldovan.

Aceștia au urat tinerilor absolvenți succes în noua carieră, punctând importanța momentului intrării în rândul subofițerilor, provocările viitoare și misiunile pe care le vor avea de îndeplinit cu responsabilitate în întreaga lor carieră.

Senatorul George Mîndruță le-a dat și câteva vești bune la finalul ceremoniei, spunând că solda de grad din sistemul național de apărare s-a triplat, proiectul de lege fiind adoptat recent de către Guvernul României.

Elevii admiși au pășit, cu optimism, în școala militară din Fălticeni, în luna iulie, când au început cursurile.

148 de tineri formează promoția aprilie 2024, 10 dintre aceștia fiind fete, iar 138 băieți.

Șeful de promoție este nemțeanul Matei Niunin. Numele lui va rămâne gravat pentru totdeauna pe placa de onoare, aflată la intrarea în pavilionul principal al instituției de învățământ miliar.

Absolvenții vor avea de astăzi câteva zile libere, înainte de a deschide un nou capitol în viața lor.

Subofițerii au fost repartizați la unitățile din țară, iar pe data de 7 mai vor începe serviciul în cadrul Jandarmeriei Române.

Punctul culminant al ceremoniei a fost primirea gradului militar. Comandantul școlii, colonelul Tudor Vladimirescu, a dat citire ordinului prin care tinerii jandarmi au trecut de la statutul de elev la subofițer.

Absolvenților li s-a ordonat să stea față în față, apoi fiecare și-a dezvelit gradul de pe epoleți. Până la acel moment, tinerii jandarmi aveau, în timpul ceremoniei, gradele acoperite cu tricolorul românesc.

Din cadrul ceremoniei, care pune punct pregătirii militare, nu au lipsit și momentele de rugăciune și binecuvântare, oficiate de doi preoți, intonarea Imnului Național al României și prezentarea drapelului de luptă.

Tinerii subofițeri au încheiat ceremonia cu defilarea în fața tribunei oficialităților, în aplauzelor ofițerilor, părinților și prietenilor.

După eveniment, absolvenții promoției aprilie 2024 și-au putut îmbrățișa părinții și prietenii.

Așa cum este obiceiul la astfel de momente, absolvenții, atât băieții cât și fetele, primesc buchete de flori în culorile steagului românesc. Nu au lipsit sesiunile foto, care au imortalizat bucuria încheierii stagiului de pregătire la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

ȘTIRI