Canotorul rădășenean Ciprian Tudosă aduce României medalia de argint la Jocurile OlimpiceSport

Canotorul rădășenean Ciprian Tudosă aduce României medalia de argint la Jocurile Olimpice

       Accesări: 1835

Un nou succes românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Canotorul Ciprian Tudosă bifează o performanță de excepție în cadrul celei mai disputate competiții polisportivă din lume. Canotorul, originar din comuna Rădășeni, a obținut medalia de argint în proba de dublu rame masculin.

Reușita a fost bifată alături de partenerul său, Marius Cozmiuc, un alt sportiv sucevean valoros al lotului olimpic de canotaj.

Ciprian Tudosă, legitimat la clubul Steaua, este multiplu campion național, european și mondial, iar argintul olimpic îi întregește palmaresul impresionant. Are peste 60 de aur, argint și bronz, obținute în competițiile naționale și internaționale.

Marius Cozmiuc (26 ani) este și el multiplu medaliat fiind component al echipei Dinamo București. Ca urmare a unor performanțe deosebite obținute în anii 2012 și 2013, canotorul din Suceava a primit Medalia „Meritul Sportiv” (clasa I).

Distincție la vârsta majoratului

Ciprian Tudosă este „Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni, distincție primită la vârsta de 18 ani. Titlul i-a fost acordat în anul 2015 de primarul Neculai Perju.

Edilul localității l-a felicitat pentru performanța de la Tokyo și i-a urat noi succese în cariera sportivă.

„Ciprian este un sportiv extraordinar! Are forța și determinarea de a fi mereu de podium, iar performanța de la Tokyo este una deosebită. Eu am urmărit cu sufletul la gură proba în care a concurat și m-am bucurat foarte mult când l-am văzut pe podium. Cu siguranță, și părinții lui sunt foarte fericiți de această nouă și valoroasă medalie.”, ne-a declarat primarul Perju. „Argintul pentru România vine de la un tânăr talentat din Rădășeni. Ciprian Tudosă ne reprezintă cu cinste, peste tot în lume. Un tânăr cu care ne mândrim și căruia îi doresc mult succes în cariera sportivă.”

Până în acest moment, lotul olimpic de canotaj are o medalie de aur, obținută de sucevencele Simona Radiș și Ancuța Bodnar în proba de dublu vâsle feminin și medalia de argint în proba de patru rame masculin, prin Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Este pentru prima oară, în ultimii 30 de ani, când un echipaj masculin cucerește o medalie olimpică.

Vineri dimineața (ora 3, ora României), echipajul feminin, din care face parte și Magdalena Rusu, sportiva din Baia, va disputa finala probei regină 8+1 feminin.

ȘTIRI