Canotorii din comunele Baia și Cornu Luncii au cucerit medaliile de aur și bronz la Cupa Mondială din ElvețiaSport

Canotorii din comunele Baia și Cornu Luncii au cucerit medaliile de aur și bronz la Cupa Mondială din Elveția

       Accesări: 873

Au urcat din nou pe podiumul unei competiții internaționale. Doi sportivi din comunele Baia și Cornu Luncii au reușit alături de echipajele lor să cucerească două medalii pentru România la Cupa Mondială la canotaj. Magdalena Rusu și Ionuț Prundeanu se numără printre performerii care au strălucit la întrecerea ce s-a desfășurat în orașul elvețian Lucerna.

Prima medalie de aur pentru România aparține echipajului de patru rame feminin (W4-), din care face parte și sportiva Magdalena Rusu din Comuna Baia.

Ea și-a trecut în palmares un nou rezultat extraordinar, ce numără peste 70 de medalii de aur, argint și bronz.

Magdalena Rusu, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu și Amalia Bereș au reușit această performanță în finala Cupei Mondiale, după o cursă senzațională în care au învins selecționatele Angliei și Australiei.

Cea de-a doua medalie de aur la Cupa Mondială III a fost adusă de sportivele Simona Radiș și Ancuța Bodnar în proba de dublu vâsle feminin (W2x).

Mahanu Design

Un alt rezultat foarte bun l-au bifat și reprezentanții României în proba patru vâsle masculin (M4x), care s-au clasat pe locul III la Cupa Mondială.

Sportivul Ionuț Prundeanu, din comuna Cornu Luncii, și suceveanul Andrei Cornea, care și-a început cariera în canotaj, la Fălticeni. face parte din acest echipaj medaliat cu bronz, performanță reușită alături de colegii Mihai Chiruță și Florin Marian Enache.

La un pas de podium au fost Ciprian Tudosă (Rădășeni) și Florin Arteni (Râșca), ce au încheiat parcursul la Cupa Mondială pe locul patru în finala probei de dublu vâsle masculin (M2x).

În cadrul aceleiași competiții echipajele de dublu rame feminin (W2-), dublu rame masculin (M2-) și dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x) au adus României trei medalii de argint.

Demn de amintit este și faptul că tinerii canotori Magdalena Rusu, Ionuț Prundeanu și Ciprian Tudosă dețin pe lângă numeroasele medalii și câte un titlu de „Cetățean de Onoare”, conferit de autoritățile locale ale comunei în care s-au născut.

Magdalena Rusu – medalia de aur

Ionuț Prundeanu – medalie de bronz

Andrei Cornea – medalie de bronz

ȘTIRI