Canotorii din Baia, Preutești și Râșca sunt campioni europeni! Magdalena Rusu este dublu medaliată cu aurSport

Canotorii din Baia, Preutești și Râșca sunt campioni europeni! Magdalena Rusu este dublu medaliată cu aur

       Accesări: 2563

Rezultate strălucitoare într-o competiție internațională. Patru sportivi din zona Fălticeni au reprezentat cu succes România la Campionatul European de Canotaj, desfășurat în Polonia, în perioada 4-5 septembrie. Rusu Magdalena (Baia), Florin Arteni (Râșca) și Larisa Roșu (Preutești) au obținut patru din cele cinci medalii de aur obținute de lotul național.

Larisa Roșu a participat în echipajul de 8+1 feminin (BW8+), iar Florin Arteni în echipajul de patru rame masculin (BM4-).

Rusu Magdalena este dublă medaliată cu aur la Campionatul European de Canotaj, ea concurând în două probe, 8+1 feminin (BW8+) și 4 rame feminin (BW4-).

Competiția de tineret, destinată canotorilor sub 23 de ani, a fost ultima pentru tânăra din Baia, care încheie un capitol din cariera sportivă cu o performanță deosebită.

„Mă simt minunat! A fost ultimul campionat de tineret! Acum pot intra cu acte în regulă la seniori.”, a declarat campioana europeană pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Le mulțumesc colegelor mele pentru că am fost echipă până la capăt în ambele probe. Campionatul european a fost dur, dificil și frumos pentru că așa sunt campionatele, iar noi avem ocazia să arătăm puterea României!”

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cele două medalii de aur completează palmaresul impresionant al sportivei care deține mai multe titluri de campioană națională, europeană și mondială la canotaj.

Magdalena Rusu, pe care localnicii au supranumit-o „fata de aur”, a repetat, astfel, performanța din anul 2019, când la Campionatul European de Tineret a obținut tot două medalii de aur în aceleași probe, 4 rame și 8+1.

Simona Huc, a patra sportivă din zona Fălticeni, originară din comuna Cornu Luncii, a fost la un pas de podium cu echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), care a încheiat proba pe locul 4.

România a încheiat competiția din Polonia pe locul 1 în clasamentul pe națiuni, cu cinci medalii de aur și cinci de argint.

ȘTIRI