Comuna Mălini devine prima localitate din zona Fălticeni unde plata taxelor și amenzilor este digitalizatăRural

Comuna Mălini devine prima localitate din zona Fălticeni unde plata taxelor și amenzilor este digitalizată

       Accesări: 5142

Administrațiile publice de la țară fac pasul spre digitalizare. Tot mai multe primării aleg metode moderne și rapide pentru plata dărilor către bugetul local. Comuna Mălini este prima localitate din zona Fălticeni unde cetățenii pot achita taxele, impozitele, utilitățile și amenzile cu un simplu clic.

În altă ordine de idei, cei care dețin un card au posibilitatea să le plătească de pe telefonul mobil, tabletă sau de pe laptop.

Sistemul de plată electronică este disponibil de câteva zile și poate fi accesat de pe portalul Primăriei Mălini.

Plata se face prin platforma electronică InfoPay.

Autoritățile locale spun că pentru plata impozitelor și taxelor locale, cât și pentru plata amenzilor, nu se percep comisioane pentru tranzacțiile efectuate.

Metoda este simplă, rapidă și confortabilă pentru că scutește timpul petrecut la ghișeu, dar și un drum până la primărie. Acest sistem de plată este disponibil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Plătitorul își trece Codul Numeric Personal sau Codul Unic de Identificare (în cazul agenților economici), apoi apasă butonul care îl direcționează spre plata taxelor, impozitelor și utilităților publice, ori cel pentru plata amenzilor fără debit.

Sistemul recunoaște automat persoana sau firma, acestea fiind trecute într-o bază de date.

Banii sunt virați în bugetul local, de pe card. Sunt acceptate cardurile Visa și Mastercard.

Până acum nu s-a făcut nicio plată prin noul sistem, însă autoritățile locale din Mălini sunt optimiste și spun că este doar o chestiune de timp până când localnicii se vor familiariza și cu acest mod de plată care îi scutește de un drum până la Primărie.

ȘTIRI