Autoritățile au resetat perioada de restricții. Municipiul Fălticeni și alte 16 localități au primit altă porție de interdicțiiLocal

Autoritățile au resetat perioada de restricții. Municipiul Fălticeni și alte 16 localități au primit altă porție de interdicții

       Accesări: 3846

Schimbarea schimbării și restricții peste alte restricții. Autoritățile au decis să „înnoiască” la începutul acestei săptămâni perioada de interdicții pentru populație, activități economice, sportive și culturale pe fondul evoluției epidemiologice. Așa se face că municipiul Fălticeni și alte 16 localități din zona arondată au primit altă „porție” de măsuri, în scopul prevenirii răspândirii și combaterii coronavirusului, ce se întind tot pe 14 zile.

Sunt aceleași măsuri, cu excepția celei care permite accesul persoanelor nevaccinate în magazinele alimentare din centrele comerciale.

Dacă până ieri perioada de restricții era 2 – 15 februarie pentru municipiul Fălticeni și alte câteva localități rurale, aceasta nu mai este valabilă. CJSU Suceava anunță că noul interval de restricții este, acum, 7 – 20 februarie.

Aceleași măsuri, altă perioadă.

În noua perioadă de restricții sunt incluse toate localitățile aflate în scenariul roșu. Adică 95 dintre cele 114 localități sucevene.

Lista unităților administrative din zona Fălticeni, care au parte de perioada înnoită de restricții, include comunele Vadu Moldovei, Slatina, Râșca, Rădășeni, Preutești, Horodniceni, Hartop, Forăști, Fântâna Mare, Dolhești, Cornu Luncii, Bunești, Boroaia și Bogdănești, orașele Dolhasca și Liteni, cât și municipiul Fălticeni.

Întrebați care a fost sensul și rostul „alocării” unei noi perioade de restricții peste perioada deja stabilită și cunoscută, reprezentanții Prefecturii Suceava au invocat noua Hotărâre de Guvern intrată în vigoare pe 7 februarie.

Cazurile de infecție sunt în continuă scădere în tot județul Suceava, iar până pe 20 februarie, unele localități ar putea scăpa de măsurile restrictive odată cu diminuarea incidenței sub pragul de 1 la mie.

ȘTIRI