Consum de alcool, mașină furată și teribilism. Escapada unui tânăr din Fălticeni s-a încheiat cu un accident rutierLocal

Consum de alcool, mașină furată și teribilism. Escapada unui tânăr din Fălticeni s-a încheiat cu un accident rutier

       Accesări: 3613

Consum de alcool, mașină furată și teribilism la volan. Acestea sunt ingredientele escapadei unui tânăr din Fălticeni care s-a ales cu un dosar penal consistent. Aventura s-a încheiat după un accident pe strada Nicolae Bălcescu, în care au fost lovite două mașini parcate regulamentar lângă Biserica Adormirii.

Totul s-a întâmplat joi noaptea.

La ora 2.30 de minute, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin „112” despre producerea evenimentului rutier soldat cu pagube materiale.

Cel care i-a anunțat pe oamenii legii era chiar autorul accidentului. Oamenii legii au ajuns la scurt timp la fața locului și aveau să afle șirul infracțiunilor săvârșite de fălticeneanului în vârstă de 24 de ani.

Mai întâi l-au testat cu alcootestul, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1,50 g/l alcool pur în sânge, după recoltarea probelor la spital.

Oamenii legii l-au verificat în baza de date și au descoperit că tânărul nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

Escapada tânărului a început înainte de miezul nopții. La ora 23, el s-a deplasat pe strada Ioan Tatos, a sărit peste un gard, a pătruns în curtea locuinţei unei persoane după care, prin forţarea unui geam al locuinţei, a pătruns în interior.

Din imobil a sustras cheile unui autoturism, pe care l-a furat pentru a se plimba pe drumurile publice.

Trei ore mai târziu, aflat sub influența băuturilor alcoolice, el s-a izbit cu mașina, un autoturism Opel Astra, în alte două automobile parcate lângă Biserica Adormirii. Mai întâi a lovit un Mercedes C-Klasse, apoi o bordură, după care a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan.

Din impact, roata stânga spate a mașinii condusă de tânărul fălticenean a fost dislocată, vehiculul rotindu-se cu partea frontală spre sensul giratoriu, blocând intrarea pe strada Nicolae Bălcescu.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”

Vineri dimineața, pe 18 iunie, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea procurorului din cadrul Parchetului Fălticeni şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI