Asfaltarea s-a reluat în Hârtop. Lucrările vor acoperi doar 500 de metri liniari. Restul rămâne sub semnul întrebăriiRural

Asfaltarea s-a reluat în Hârtop. Lucrările vor acoperi doar 500 de metri liniari. Restul rămâne sub semnul întrebării

       Accesări: 2578

Un „vis” este pe cale să se împlinească. Locuitorii din comuna Hârtop vor scăpa de praful și drumul bătucit de denivelări care i-a exasperat luni la rând. Lucrările de modernizare au fost reluate, în cele din urmă, de vineri, 20 mai, pe ultimul tronson rămas nefinalizat până în prezent.

Muncitorii au început să toarne asflatul de la intersecția cu DJ 208 spre intrarea în comună.

Deocamdată s-a lucrat pentru realizarea primului strat, urmând ca săptămână viitoare să fie pus și al doilea strat.

Lucrările vor fi făcute doar pe 500 dintre cei 700 de metri rămași neasfaltați.

Tronsonul problemă se află pe Drumul Județean 208 C ce străbate localitățile Hârtop – Pleșești – Vulturești – Valea Glodului – Liteni.

Codrin Benta

Un sector de 200 de metri va rămâne în continuare așa cum este acum. Adică între două tronsoane asfaltate, reabilitate și aproape complet modernizate va fi intercalat un petic de drum din piatră.

Motivul pentru care bucata de drum nu este asfaltată ține de o soluție tehnică. În zona respectivă sunt alunecări de teren, iar până acum nu s-a făcut nimic pentru consolidarea acestuia.

Localnicii spun că în apropiere există un dig, construit în urmă cu mai mulți ani, și care nu rezistă presiunii făcute de cantitatea uriașă de pământ pe care trebuie să o susțină.

În astfel de situații, pe alte drumuri din zona Fălticeni, spre exemplu în comuna Boroaia, aflate în aceeași situație, au fost folosiți piloni forați pentru ca straturile superioare ale solului să poată suportă greutatea infrastructurii și traficului rutier.

Vasile Tofan, proaspăt ales vicepreședinte al CJ Suceava, instituție care este beneficiarul investiției, urmează să primească un răspuns în acest sens, printre responsabilitățile atribuite acestuia fiind și cele care țin de drumuri județene.

ȘTIRI