Asfaltare în ianuarie. Strada Ana Ipătescu din Fălticeni este finalizată. Proiectul se încheie în luna maiLocal

Asfaltare în ianuarie. Strada Ana Ipătescu din Fălticeni este finalizată. Proiectul se încheie în luna mai

       Accesări: 2856

Lucrări de modernizare la infrastructura rutieră în plină iarnă. Pe Strada Ana Ipătescu din Fălticeni s-a turnat asfalt, ultimul strat pe tronsonul de la sensul giratoriu spre Supermarket Simos și până la gangul spre zona centrală. Vremea s-a încălzit în ultimele zile, iar autoritățile locale și constructorul, firma Autotehnorom, au convenit să profite de acest moment.

În toamna anul trecut a fost turnat primul strat de asfalt și s-au amplasat capacele pentru sistemul de apă și canalizare, cât și cele pentru colectarea apei pluviale.

Proiectul, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, finanțat cu fonduri guvernamentale, se apropie de final. 98% dintre lucrările prevăzute în contract sunt încheiate.

Primarul Cătălin Coman a subliniat faptul că „s-a pus presiune pe constructor pentru a termina în timp util”.

„Este ultima stradă pe care o asfaltăm în cadrul proiectului de 7 milioane de lei. Ne bucurăm că vremea ține cu noi și că putem închide acest proiect, ajuns la un grad de realizare de 98%. Mai urmează să fie montate semnele de circulație și marcajele rutiere, pe care le vom face la vară.”, ne-a declarat Cătălin Coman. „Am pus presiune pe constructor să finalizăm în timp util, pentru că aici, pe strada Ana Ipătescu era turnat doar primul strat de asfalt, iar capacele de la utilități erau ridicate la cotă și era o situație dificilă atât pentru deszăpezire, cât și pentru trafic. Iată că după trei zile cu temperaturi peste 8 grade Celsius putem asfalta. Constructorul se mobilizează și va rămâne aici, până la finalizarea asfaltării, astfel încât strada să fie redată circulației.”

Codrin Benta

Edilul municipalității fălticenene s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor și a precizat că proiectul este grafic în ceea ce privește durata de execuție.

Lucrările prevăzute în proiect trebuie finalizate în mai 2021.

Joia trecută, pe aceeași stradă s-au efectuat lucrări la rețeaua de utilități, cantități importante de apă ajungând pe carosabil.

Primarul Coman a menționat că atunci s-a făcut branșarea la rețeaua de apă și canalizare a Bibliotecii Municipale, acum în proces de reabilitare capitală, iar lucrătorii ACET Fălticeni au fost nevoiți să golească apa din conducte pentru ca durata intervenției să fie cât mai redusă.

Lucrările au demarat în mai 2019

Contractul de finanțare cu Autotehnorom a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au demarat cici luni mai târziu, în mai 2019.

Opt străzi au fost incluse în proiectul de reabilitare și modernizare.

Alegerea străzilor în proiectul de investiții nu a fost una întâmplătoare. Drumurile publice aflate într-o stare avansată de degradare, pe care nu s-a mai intervenit de 30 de ani, au fost

Este vorba de străzile Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ştefan cel Mare, Ion Dragoslav, 1 Mai și Ana Ipătescu (tronsonul de la Piața Mihail Sadoveanu până la gangul ce duce spre zona centrală).

Finanțare de 7 milioane de lei

Cei 7 milioane de lei au fost destinați unor lucrări de reabilitare capitală.

Vechiul carosabil a fost decapat, apoi s-a turnat piatră concasată, după care au urmat două straturi de asfalt. Bordurile au fost înlocuite cu unele noi, iar sistemele de captare pentru apa pluvială au fost aduse la nivel cu șoseaua.

Lucrări de modernizare și reabilitare capitală au fost prevăzute și pentru trotuare. Pe zona traficului pietonal, asfaltul a fost înlocuit cu pavele.

În proiect mai sunt prevăzute realizarea de marcaje rutiere și amplasarea de noi indicatoare.

Pe lângă covorul asfaltic, partea carosabilă va fi prevăzută cu noi rigole pentru apa pluvială.

Lucrările de investiții au prevăzut efectuarea de modificări structurale, astfel încât carosabilul va asigura un spaţiu mai generos pentru circulaţia maşinilor.

Autoritățile locale spun că proiectul actual este cel amplu de până acum în domeniul infrastructurii rutiere din Fălticeni.

ȘTIRI