Alexandru Rădulescu este consilierul personal al primarului Coman și se va ocupa de educație și muzeeLocal

Alexandru Rădulescu este consilierul personal al primarului Coman și se va ocupa de educație și muzee

       Accesări: 2565

Își continuă cariera în administrația publică locală. Fostul deputat Alexandru Rădulescu este din nou consilier personal al primarului de Fălticeni, funcție pe care a deținut-o și în vara anului 2016, atunci l-a înlocuit pe Sabin Ghilea, unul dintre cei mai longevivi angajați din Primăria Fălticeni. După ce și-a încheiat mandatul de parlamentar, fostul deputat s-a întors pentru a face echipă cu edilul Cătălin Coman.

Colaborarea foarte bună din ultimii patru ani l-a determinat de edilul municipalității fălticenene să-l coopteze din nou pe Alexandru Rădulescu în aparatul administrativ.

Cătălin Coman l-a catalogat pe colegul său drept un om inteligent și susține că ales pe acesta pentru că are multă experiență.

„Este un om valoros, echilibrat și cu multă experiență. Mi-am dorit să am alături un om inteligent.”, ne-a declarat primarul municipiului Fălticeni. „Domnul Rădulescu este în același timp un om harnic. Pe de altă parte, eu am nevoie de un om competent care să deservească trei domenii de activitate importante.”

De la Camera Deputaților la Primărie

Codrin Benta

După patru ani petrecuți în Camera Deputaților, în comisia pentru învățământ, Alexandru Rădulescu preia funcția de consilier personal al primarului.

Atribuțiile acestuia vor fi pe linie de educație, cultură și muzee. Problemele, investițiile, prioritățile și demersurile necesare și gestionarea activităților instituțiilor din în aceste trei domenii vor fi

Alexandru Rădulescu îl va consilia, în același timp, potrivit fișei postului, și pe primarul Cătălin Coman.

„Mă bucur că pot face parte din echipa unui primar dinamic și implicat în problemele comunității locale. Ca toți ceilalți am o fișă de atribuții. Trebuie, în primul rând, să asigur consilierea și asistența domnului primar în toate demersurile administrative pe care le întreprinde.”, a explicat Rădulescu. „Am mai fost în această funcție, însă experiența dobândită în ultimii ani va juca un rol important în activitatea pe care o voi desfășura în cadrul Primăriei. Avem multe idei și proiecte interesante pentru Fălticeni, se lucrează și la bugetul pentru 2021. Sperăm că va fi un an bun pentru fălticeneni. Asta ne dorim cu toții.”

Primele discuții legate de noile proiecte pe educație și cultură

Fostul deputat spune că dorește ca experiența dobândită în administrația locală, județeană și ca parlamentar să contribuie la creștere calității actului administrativ.

El spune că va pune accent și va da prioritate planurilor legate de investiții în domeniile educație, cultură și muzee, în scopul dezvoltării acestora.

Alexandru Rădulescu spune că a purtat deja discuții și șefii instituțiilor legate de finanțarea unor proiecte de talie mai mică, dar și unele de mari dimensiuni.

„Am ca atribuții principale gestionarea activității în domeniul cultural, muzeal și educațional. Luna aceasta suntem într-o perioadă pregătitoare a proiectului de buget local și, personal, m-am deplasat la școli și muzee în ideea de a creiona un necesar de investiții pentru bugetul acestui an.”, afirmă consilierul personal al primarului de Fălticeni. „Am purtat discuții despre investițiile pentru diferite proiecte, unele de anvergură mai mică, iar altele de dimensiuni mai mari, pe care Primăria Municipiului Fălticeni le are în vedere, anul acesta, în sectoarele cultural și școlar.”

Rădulescu va susține proiectele din educație și cultură

Alexandru Rădulescu s-a declarat, în același timp, susținătorul activităților și al proiectelor care au ca scop central promovarea valorilor educației și a culturii în comunitatea locală.

Întrebat dacă se va întoarce la catedră, Alexandru Rădulescu spune că se gândește serios să facă din nou pasul spre cariera didactică deoarece „experiența de profesor este una deosebită”.

El a predat geografia timp de 19 ani la Colegiul Național „Nicu Gane”.

Profesorul Rădulescu, în vârstă de 53 de ani, a ocupat funcția de consilier județean, vicepreședinte CJ Suceava, deputat (membru al comisiei pentru învățământ) și purtător de cuvânt al PSD Suceava.

ȘTIRI