Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii și solistul Ion Paladi au oferit un spectacol memorabil la Zilele Municipiului FălticeniLocal

Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii și solistul Ion Paladi au oferit un spectacol memorabil la Zilele Municipiului Fălticeni

       Accesări: 2658

Seară de neuitat pentru iubitorii muzicii populare. Cei mai îndrăgiți artiști din Republica Moldova au revenit la Fălticeni pentru un spectacol deosebit la Zilele Municipiului Fălticeni. Ansamblul Etnofocloric Plăieșii și solistul Ion Paladi au susținut recitaluri care un încântat publicul, în ultima zi de concerte.

Câteva mii de persoane au asistat la programul folcloric de pe platoul stadionului „Nada Florilor”.

Concertul Ansamblului „Plăieșii”

Nicolae Gribincea și grupul de soliști și instrumentiști al ansamblului și-au început recitalul în jurul orei 21.00, aceștia fiind primiți, de public, cu aplauze îndelungi.

Timp de 90 de minute, Plăieșii din Chișinău au interpretat cele mai cunoscute melodii din propriul repertoriu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Concertul l-au deschis cu piesa „Haide lume”, urmate de alte compoziții precum „La bordeiul cel din vale”, „La omul care mi-i drag”, „Hai, Marie, după mie”.

Plăieșii au încheiat recitalul cu melodia „La mulți ani” dedicată tuturor fălticenenilor.

Concertul Ion Paladi

Seara folclorică a continuat cu programul îndrăgitului interpret Ion Paladi.

Artistul și-a început programul, așa cum de multe ori se întâmplă, cu melodia de succes „Dorul Basarabiei”. Programul a mai inclus cântece precum „Bună vreme, bun găsit”, „La fântâna lui Gheorghiță”, „Măicuța-i cântec și iubire”, „Cântă nașul și cu finul”, „Pe mine mă cheamă Ioan”.

În tot acest timp, într-o atmosferă de voie bună, publicul s-a prins în hore.

Un moment aparte l-a constituit apariția copiilor pe scenă, alături de Ion Paladi, invitație pe care artistul le-a făcut-o celor mai tineri spectatori de la eveniment.

Horele copiilor au fost și pe scenă, alături de Ion Paladi.

Recitalul a fost încheiat cu melodia „Bine îi șade mesei mele”, artistul moldovean apreciind la finalul concertului reacția publicului, dar și primirea” frumoasă și călduroasă”.

ȘTIRI