Anișor Vasiliu și Ioan Caulea au câștigat funcțiile de director și director adjunct ai Colegiului „Nicu Gane”Educație

Anișor Vasiliu și Ioan Caulea au câștigat funcțiile de director și director adjunct ai Colegiului „Nicu Gane”

       Accesări: 8596

Echipă nouă la vârful colegiului fălticenean, unde posturile de conducere au fost declarate vacante. Anișor Vasiliu și Ioan Caulea au fost desemnați noii directori ai Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni. Ei vor forma echipa managerială care va gestiona activitatea unității de învățământ preuniversitar din prima zi a anului viitor.

Pentru cele două posturi vacante au candidat cinci cadre didactice.

În urma analizei dosarelor, cele mai mari punctaje le-au obținut Ioan Caulea și Anișor Vasiliu. Ambii au primit 6,75 puncte.

Profesorul Anișor Vasiliu va ocupa funcția de director, iar profesorul Ioan Caulea va fi director adjunct.

La funcția de director a candidat și profesorul Marcel Porof care a primit 6,25 puncte. Alți doi candidați au participat pentru posturile de director adjunct, profesoara Liliana Oniciuc cu 4,25 puncte și profesorul Codrin Bența al cărui dosar nu a fost evaluat.

Codrin Benta

Participanții la concursul de dosare pot depune contestații luni, 23 decembrie, între orele 8 și 10.

Noii directori au fost numiți cu titlu interimar (detașare în interesul învățământului), până la organizarea concursului pentru ocuparea celor două posturi.

Anișor Vasiliu (50 ani) s-a născut la Cornu Luncii și este profesor de istorie și geografie. În ultimii 10 ani a fost inspector pe disciplina istorie.

În tot acest timp a pregătit elevi olimpici din Fălticeni, cea mai nouă reușită competițională fiind înregistrată în primăvara acestui an, când două eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut premiul I și II la Olimpiada Națională de Istorie.

Anișor Vasiliu – noul director al Colegiului Național „Nicu Gane”

Ioan Caulea (48 ani) este originar din Făticeni și a început cariera de profesor la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca. Aici a predat doi ani, după care a profesat opt ani la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Ulterior s-a transferat la Colegiul Național „Nicu Gane” reușind să includă unitatea de învățământ în mai multe proiecte europene care au contribuit la dezvoltarea de noi competențe și experiențe pentru profesori și elevi.

Ioan Caulea – noul director adjunct al Colegiului Național „Nicu Gane”

Potrivit unei decizii luate anterior organizării concursului de dosare, noii directori, Anișor Vasiliu și Ioan Caulea, vor prelua atribuțiile de conducere de la 1 ianuarie 2020.

Actuala echipă managerială a Colegiului Național „Nicu Gane”, formată din profesorii Cristina Nechifor (director) și Laurențiu Tomescu (director adjunct), și-a depus cererile de retragere din funcție la sfârșitul lunii octombrie.

Posturile au fost declarate vacante în urmă cu două săptămâni, iar candidații au putut depune dosarele pentru ocuparea funcției de director și director adjunct între 9 și 18 decembrie.

ȘTIRI