Accesări: 1186

Persoanele sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare pot achita amenzile online.

Platforma ghiseul.ro, utilizată pentru plata online a taxelor și impozitelor, a fost actualizată pentru a le permite românilor să achite și aceste amenzi.  

În secțiunea „Plată amenzi” trebuie accesată secțiunea „Plătește amenzi ordonanțe militare”.

Pentru a face plata nu este necesară crearea unui cont de utilizator.

Este suficientă  completarea formularului generat automat, cu informațiile din procesul verbal (seria și numărul procesului verbal, data la care a fost întocmit, data la care a fost comunicat și suma pe care o ai de achitat) și datele personale (codul numeric personal, nume și prenume, adresa și e-mail-ul pe care va fi trimisă confirmarea plății).

Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, pentru persoane fizice, și între 10.000 și 70.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Este important de știut că se poate achita jumătate din cuantumul amenzii primite în termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal.

Doar în ultimele 24 de ore, la nivel național, polițiștii au depistat 9.246 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.149.468 de lei.

ȘTIRI