400 de scări de bloc din Fălticeni au fost igienizate și au primit dozatoare cu dezinfectant lichidLocal

400 de scări de bloc din Fălticeni au fost igienizate și au primit dozatoare cu dezinfectant lichid

       Accesări: 955

Acțiune amplă în zona asociațiilor de proprietari. După finalizarea primelor două campanii de dezinfecție generală în municipiul Fălticeni, autoritățile locale au organizat o campanie similară în zona spațiilor locative. 400 de scări de bloc au fost igienizate de lucrătorii DUP (Direcția Utilități Publice) cu ajutorul unui biocid cu putere ridicată de curățare.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost dezinfectate căile de acces spre blocuri, zona perimetrală și spațiile pietonale. Au fost igienizate și elemente de mobilier stradal, bănci și coșuri de gunoi.

Campania de dezinfecție s-a desfășurat la nivelul tuturor asociațiilor din Fălticeni.

Șeful administrație locale spune că acțiunea de igienizare la blocuri reprezintă o măsură complementară de prevenire și răspândire a coronavirusului, care vine în completarea planului de măsuri al municipalității.

„S-a făcut un efort considerabil pentru acestă acțiune. Activitatea de dezinfecție la scările de bloc s-a desfășurat conform unui plan stabilit de comun acord cu Direcția de Utilități Publice. Am reușit să igienizăm absolut toate scările de bloc din Fălticeni.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „S-a muncit la foc continuu, de la ora 9 la ora 16. Am reușit să rezolvăm și această problemă. Este o măsură suplimentară de prevenire și răspândire a coronavirusului care completează planul de măsuri instituit la nivelul localității.”

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Edilul municipalității a subliniat faptul că vor urma alte patru campanii de dezinfecție pentru toate scările de bloc.

Între timp autoritățile locale au cumpărat 400 de dozatoare pentru biocid lichid, pe care le-au distribuit asociațiilor de proprietari.

Recipientele au fost montate la intrarea în blocuri, ulterior fiind umplute cu dezinfectant pentru mâini. Produsul a ajuns mai târziu în dozatoare, din cauza cererilor ridicate de pe piață.

Primarul Coman cere cetățenilor din Fălticeni să le folosească ori de câte ori este nevoie și în același timp să le păstreze într-o stare cât mai bună.

Din păcate sunt și localnici certați cu legile nescrise ale comportamentului civilizat, fapt pentru care câteva dozatoare cu dezinfectant au fost vandalizate.

ȘTIRI