Alegeri locale 2024. PNL s-a impus în șase localități din zona Fălticeni. Rezultate de top la Horodniceni și LiteniAlegeri

Alegeri locale 2024. PNL s-a impus în șase localități din zona Fălticeni. Rezultate de top la Horodniceni și Liteni

       Accesări: 3540

Harta scrutinului este finalizată. Alegătorii cu drept de vot au stabilit cine sunt cei care vor conduce comunitățile locale în următorii patru ani. Numărarea voturilor s-a încheiat azi noapte, iar câștigătorii funcțiilor de primar, din zona Fălticeni, se cunosc deja.

Candidații PNL s-au impus în șase localități.

Liberalii au câștigat alegerile la primăriile din comunele Rădășeni, Hârtop, Râșca, Horodniceni, respectiv orașele Liteni și Dolhasca.

Alegătorii din aceste localități au decis să meargă mai departe cu primarii care sunt acum în exercițiu.

Asta înseamnă că Neculai Perju, Cătălin Hrescanu, Tomiță Onisii, Decebal Isachi, Ionuț Andreica și Neculai Florea au primit încă patru ani la conducerea instituțiilor administrației locale.

Liberalii au pierdut doar Primăria Fântâna Mare, unde actualul edil Vasile Mucilenița, venit din postura de independent, apoi candidat al PNL, a fost învins de candidatul Octavian Ursache (PSD).

Cea mai categorică victorie aparține candidatului Neculai Florea, la Primăria comunei Horodniceni, cu 75% din sufragii. Aceeași situație este și la Liteni, pentru candidatul și actualul primar Tomiță Onisii.

Pentru Cătălin Hrescanu, victoria la fost una cu emoții, la Primăria comunei Hârtop, obținută la o diferență destul de mică față de contracandidații săi. Victorie la limită și pentru candidatul și actualul primar Decebal Isachi, care obține un nou mandat, al treilea, la conducerea Primăriei orașului Dolhasca.

Neculai Perju și-a asigurat, la rândul său, un nou mandat, cel de-al patrulea, el reușind să obțină 55% din sufragii.

La al doilea mandat va fi Ionuț Andreica, primarul comunei Râșca, el câștigând alegerile la circa 100 de voturi diferență.

Al doilea mandat va fi și pentru Cătălin Hrescanu, iar pentru Neculai Florea va fi al patrulea mandat consecutiv.

ȘTIRI