Agenții SPR Vadu Moldovei au amendat un șofer din Boroaia. El transporta bușteni fără documente. Polițiștii au confiscat marfaRural

Agenții SPR Vadu Moldovei au amendat un șofer din Boroaia. El transporta bușteni fără documente. Polițiștii au confiscat marfa

       Accesări: 2323

Aurul verde este o sursă de venit tentantă. Transporturile de material lemnos cu documente în neregulă sau lipsă constituie episoade deloc rare în traficul rutier din zona Fălticeni. Agenții SPR Vadu Moldovei sunt foarte activi și reușesc să depisteze tot mai multe cazuri.

După ce la sfârșitul lunii trecute, în urma controalelor de rutină au găsit marfă în plus, într-un transport de cherestea, joia trecută polițiștii au identificat un alt transport cu probleme.

Patrula, aflată în timpul unei acțiuni de verificare, a oprit, în jurul orei 18, un vehicul autoutilitar încărcat cu lemne.

Mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Boroaia, căruia i-au fost solicitate documentele pentru marfa transportată.

Deoarece conducătorul auto nu a putut prezenta actele pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În urma inventarierii, aceștia au stabilit faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 5,37 m.c. bușteni gater de esență rășinoasă.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Lemnele au fost confiscate și predate în custodie Ocolului Silvic Râșca. Valoarea buștenilor se ridică la peste 3.100 de lei.

ȘTIRI