Accesări: 806

Măsurile restrictive rămân în vigoare. Opt comune din zona Fălticeni au parte de noi interdicții în următoarea perioadă, stabilite în funcție de rata de infectare. Ultimele zile au fost, din fericire, cu incidențe mai mici, în majoritatea localităților, și cazuri de coronavirus în scădere.

În acest context epidemiologic mai favorabil, comuna Mălini iese din scenariul roșu și intră în cel galben.

În același scenariu se află și comunele Drăgușeni și Vulturești, care au cele mai puține cazuri active din zona Fălticeni.

Alte cinci localități rurale, comunele Cornu Luncii, Boroaia, Bunești, Râșca și Bogdănești se mențin în scenariul roșu, membrii CJSU Suceava hotărând prelungirea măsurilor cu încă 14 zile, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava precizează că măsurile restrictive, pentru diminuarea impactului tipului de risc, au fost dispuse în „contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, de statistica zilnică privind incidența cazurilor pozitive COVID la mia de locuitori, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pentru comunele Mălini, Drăgușeni, Vulturești, Cornu Luncii și Râșca, restricțiile sunt aplicate în perioada 4 – 17 februarie, iar pentru comunele Boroaia, Bogdănești și Bunești, interdicțiile sunt în vigoare în perioada 6 – 19 februarie.

La nivelul zonei Fălticeni sunt peste 600 de cazuri active, iar în județ sunt peste 4.000, în timp ce peste 400 persoane sunt internate și diagnosticate cu coronavirus în unitățile medicale sucevene.

Numărul infecțiilor cu coronavirus este în scădere de la începutul acestei luni.

ȘTIRI