Adăpost de animale mistuit de un incendiu puternic în comuna Baia. Pentru stingerea focului s-a intervenit timp de nouă ore. Este luată în calcul incendierea întenționatăRural

Adăpost de animale mistuit de un incendiu puternic în comuna Baia. Pentru stingerea focului s-a intervenit timp de nouă ore. Este luată în calcul incendierea întenționată

       Accesări: 4026

Un incendiu puternic s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29 noiembrie 2020, în comuna Baia.

După miezul nopții, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Baia și Cornu Luncii, au intervenit cu 7 autospeciale de stingere și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Baia.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, în jurul orei 00.30, ne-a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcția din lemn a adăpostului și depozitul de furaje în aer liber, fără pericol de propagare.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 450 mp și furajele depozitate în baloți pătrați (circa 4000 de bucăți) și rotunzi (circa 60 de bucăți), pe o suprafață de aproximativ 150 mp (în total, circa 125 de tone de plante furajere). În incendiu au pierit șase oi și un cal.

Codrin Benta

Deși focul a fost localizat repede, operațiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse.

Misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susținut și muncă asiduă din partea pompierilor militari și civili, în această dimineață, laora 9:15.

Nu s-au înregistrat victime omenești. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Foto: ISU Suceava

Video: ISU Suceava și Pompierii Voluntari Cornu Luncii

ȘTIRI