Acțiune filantropică organizată la început de an de preoții din Protopopiatul FălticeniReligie

Acțiune filantropică organizată la început de an de preoții din Protopopiatul Fălticeni

       Accesări: 1509

Pentru preoții din Protopopiatul Fălticeni, noul an civil a început în același mod cum s-a încheiat și anul 2019, organizând o nouă activitate social-filantropică, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

De această dată au venit în sprijinul fraților “mai mici”,  din cadrul Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, unde 110 elevi învăță promovarea  valorii și tradițiilor creștine și aprofundarea studiilor teologice, în cele mai bune condiții pe care le poate oferi o unitate nouă de învățământ.

Construcția noului seminar din Suceava a început la data de 6 iunie 2017, iar anul trecut s-a dat în folosință internatul, plus un corp separat pe trei nivele.

După aproape trei ani de muncă asiduă, o parte din lucrări au fost finalizate, pentru ca tinerii seminariști să se poată bucura de cele mai bune condiții.

Pe lângă activitățile zilnice, în cadrul seminarului teologic vor fi organizate și tabere în perioada vacanțelor, activități diferite pentru tineri, sesiuni de comunicări, astfel încât Biserica, cantina și o sală de sport să fie finalizate cât mai curând.

Amenajat la un nivel cu mobilier adecvat, noua construcție avea nevoie și de amenajarea unui cabinet medical după toate standardele în vigoare privind examinarea stării de sănătate a preșcolarilor din unitățile de învățământ de stat.

În acest sens, preoții din Protopopiatul Fălticeni, împreună cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, au strâns suma de 8000 de lei, necesari pentru dotarea noului cabinet școlar din cadrul seminarului teologic din Suceava, din care au fost achiziționate materialele sanitare, instrumentarul medical, mobilierul și medicamentele.

Momentul de predare a pachetelor avut loc marți, 14 ianuarie 2020, la începerea noului semestru școlar, în prezența părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, a părintelui profesor Cojoleanca Bogdan, directorul seminarului și a preoților profesori și elevi.

 Părintele profesor director Cojoleanca Bogdan a mulțumit în numele instituției pentru efortul depus de preoții din Protopopiatul Fălticeni pentru dotarea cabinetului medical, “dar și ajutorul acordat la construcția noilor clădiri ale seminarului teologic, fără de care nu am fi ajuns până aici”.

“Scopul acestei acțiuni este de a oferi elevilor un climat corespunzător în vederea desfășurării activităților din cadrul seminarului, dar mai ales pentru studiul și timpul pe care ei  îl petrec în cadrul acestui centru de învățământ. Dorim ca și pe viitor să putem să fim alături de Înalt Preasfințitul Părinte Pimen pentru a duce la îndeplinire construcția acestei școli, dar și să punem umărul la formarea acestor suflete tinere care mai târziu ne vor urma pentru a sluji și păstori credincioșii pe calea mântuirii”, a concluzionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

ȘTIRI