Accident mortal în comuna Mălini. Biciclist lovit de un autoturism. Polițiștii au reținut un șofer din satul GăineștiRural

Accident mortal în comuna Mălini. Biciclist lovit de un autoturism. Polițiștii au reținut un șofer din satul Găinești

       Accesări: 9697

Seria neagră de accidente continuă. După tragedia de ieri, de pe raza comunei Rădășeni, azi noapte polițiștii au început cercetările într-un alt caz. Un tânăr de 24 de ani, care circula pe bicicletă, și-a pierdut viața, după ce un autoturism l-a acroșat.

În loc să anunțe producerea accidentului, șoferul a părăsit locul accidentului, iar mai târziu și-a abandonat mașina.

Cumplitul accident s-a produs pe raza comunei Mălini, în localitatea Pâraie, tânărul fiind găsit întins pe partea carosabilă de un cetățean, care s-a adresat Poliției Municipiului Fălticeni printr-un apel 112.

Polițiștii l-au identificat pe biciclist, un tânăr din comuna Mălini, desfășurând activități de investigație pentru depistarea șoferului. Șase ore mai târziu aveau să afle unde și cine era acesta.

Membrii echipajului medical al Ambulanței, deplasați la fața locului, nu au mai putut face nimic, pentru tânărul accidentat. Ei au constatat decesul biciclistului.

Agenții de poliție au identificat urme de accident rutier și au stabilit că tânărul, de 24 ani, se deplasa în calitate de biciclist, fiind acroșat de către un autoturism, șoferul părăsind locul accidentului rutier.

Au fost alertate toate echipajele în serviciu, fiind identificat un autoturism marca Skoda, abandonat, în zona mănăstirii Slatina.

Mașina aparține unei societăți comerciale din satul Găinești, iar polițiștii au continuat verificările pentru depistarea conducătorului auto. Din verificări s-a stabilit că mașina a fost condusă de administratorul firmei.

Polițiștii au dat-o în consemn la frontieră pe persoana în cauză.

În urma activităților desfășurate, în jurul orei 07:30, la șase ore și jumătate de la producerea accidentului, a fost identificat un bărbat de 41 ani, din satul Găinești, localizat la Punctul de Trecere al Frontierei din Siret.

Polițiștii l-au preluat în custodie pe acesta, după care l-au testat cu etilotestul. Rezultatul indicat de aparat s-a ridicat la valoarea de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agenții l-au condus pe șofer la unitatea medicală din orașul Siret pentru prelevarea probelor biologice, pentru stabilirea nivelului alcoolemiei în sânge.

Astăzi după-amiază, la ora 16, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, pe bărbatul de 41 de ani, pe care trimis în arestul IPJ.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

Șoferul urmează să fie prezentat mâine, 6 iunie, la Parchetul Fălticeni pentru luarea unei măsuri privative de libertate.

ȘTIRI