Cuplurile de aur din Comuna Hârtop au fost sărbătorite de Crăciun. Eveniment  desfășurat la biserica din satRural

Cuplurile de aur din Comuna Hârtop au fost sărbătorite de Crăciun. Eveniment desfășurat la biserica din sat

       Accesări: 1976

Un moment special pentru cei mai longevivi familiști. Câteva cupluri din Comuna Hârtop au fost într-o zi la fel de specială, într-o zi în care bucuriile sufletești sunt mai intense. Sunt doamnele și domnii care au împlinit 50 de ani de bună viețuire împreună.

Este vorba de familiile care au fost întemeiate în anii 1960 și 1961.

Au fost sărbătoriți în a treia zi de Crăciun, în ziua Sfântului Ștefan, la biserica din sat.

Doar șapte cupluri au ajuns să se bucure de acest eveniment unic. Le-au fost alături copiii, rudele sau prietenii, iar cei care n-au putut fi prezenți, au transmis urările de bine cuvenite.

Primarul Cătălin Hrescanu a fost gazda acestui moment de suflet.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Am privit cu emoție și bucurie spre aceste familii minunate. Îi felicit pentru toate realizările din viață și pentru modelul pe care ni-l oferă pentru noi, care sunt mai tineri.”, ne-a declarat primarul Cătălin Hrescanu. „Nu pot decât să le doresc multă sănătate, armonie, fericire și putere ca să ajungă la Nunta de diamant. La mulți ani tuturor sărbătoriților noștri.”

Edilul comunei Hârtop le-a oferit cuplurilor de aur câte un buchet de flori, o icoană și un mic sprijin financiar în valoare de 300 de lei.

Pentru că este luna cadourilor, sărbătoriții au primit și un dar de la Moș Crăciun, constând într-un cozonac, o șampanie, cafea și bomboane.

Cele șapte cupluri, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au fost binecuvântate la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, de doi preoți care au oficiat slujba specifică unui astfel de moment.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Hârtop.

Până acum, astfel de ceremonii aveau loc pe 15 august. Anul acesta nu a fost posibilă desfășurarea acesteia, deoarece localitatea se afla la acea dată în scenariul roșu.

Autoritățile locale au amânat momentul festiv și au găsit de cuviință că, perioada Crăciunului, este cel mai potrivit moment atât din punct de vedere spiritual și organizatoric.

ȘTIRI