70% dintre cadrele medico-sanitare ale Spitalului Municipal Fălticeni s-au vindecat de coronavirusExclusiv

70% dintre cadrele medico-sanitare ale Spitalului Municipal Fălticeni s-au vindecat de coronavirus

       Accesări: 8441

Încep să vină și vești bune pe timp de epidemie. 70% dintre cadrele medico-sanitare ale Spitalului Municipal Fălticeni, care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19, s-au vindecat. După ce au urmat tratamentul, 34 dintre cei 50 de medici, asistente și infirmiere confirmați cu agentul patogen, au ieșit negativ la ultimele teste efectuate.

Informația a fost dezvăluită de medicul Vlad Morariu, managerul spitalului pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Testele au fost făcute pe 7 aprilie pentru cei 50 de angajați depistați pozitiv. Rezultatele au fost comunicate unității medicale joi, 9 aprilie.

„Avem vești bune. Pe 7 aprilie am făcut prima retestare la 50 de cadre medicale, inițial pozitive, iar azi am primit rezultatul.”, ne-a declarat Vlad Morariu. „34 dintre acestea sunt deja vindecate, rezultatul fiind negativ! Vom relua partea de testare și sper că totul va fi bine!”

Manager Vlad Morariu

Potrivit managerului Vlad Morariu, procedura de testare va fi reluată peste alte șapte zile.

Codrin Benta

Testarea va fi făcută atât pentru cei 16 angajați aflați în continuare sub tratament, cât și pentru cei 34 care au ieșit negativ la ultimul test.

Pe fondul numărului ridicat de îmbolnăviri cu noul coronavirus, activitatea medicală din pavilionul central al Spitalului Municipal Fălticeni a fost sistată începând cu data pe 4 aprilie. Cele patru secții și compartimente din acest corp de clădire sunt dezinfectate periodic.

Pavilionul este închis pentru 14 zile.

Unitatea ar putea fi redeschisă între 18 și 20 aprilie.

Primul caz de coronavirus în spitalul din Fălticeni a fost înregistrat la un medic pe data de 21 martie 2020.

ȘTIRI