50 de pelerini din Fălticeni sunt în Israel. Grupul continuă excursia. Situația rămâne tensionată în Țara SfântăLocal

50 de pelerini din Fălticeni sunt în Israel. Grupul continuă excursia. Situația rămâne tensionată în Țara Sfântă

       Accesări: 37462

Situație neașteptată pentru turiștii care vizitează Țara Sfântă. Un grup de persoane din municipiul Fălticeni se numără printre sutele de turiști români care sunt de câteva zile în Israel, aflat în război, încă de sâmbătă, 7 octombrie, după atacurile lansate de gruparea militantă islamistă Hamas. Pelerinajul este organizat de preotul Adrian Brădățan și parohia Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.

Grupul numără 50 de persoane și își va continua pelerinajul, în ciuda situației foarte tensionate.

Din grup mai fac parte preotul Claudiu Hariuc (Catedrala „Învierea Domnului”), care este și ghidul turiștilor din Fălticeni, în Țara Sfântă, dar și preotul Ștefan Brădățan (parohia Pâraie – comuna Mălini), fratele părintelui paroh Adrian.

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au luat legătura cu inițiatorul excursiei, preotul Adrian Brădățan, care afirmă că toți pelerinii sunt bine, iar starea de spirit este una normală.

„Noi ne aflăm acum la Bethleem. Totul este bine. Aici, unde suntem acum, totul este în regulă. Starea noastră de spirit este bună. Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații în pelerinaj.”, ne-a declarat preotul Adrian Brădățanu. „Suntem mulți români aici. Sunt multe autocare cu turiști din țară. Foarte mulți sunt din județul Suceava. Sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fie bine până la capăt. Noi vrem să continuă pelerinajul, după programul stabilit.”

Grupul de fălticeneni, preoți și pelereni, a plecat joia trecută spre Israel, iar excursia la locurile sfinte va dura șapte zile.

Pelerinii urmează să se întoarcă în țară joia viitoare.

Autoritățile române au început încă de sâmbătă repatrierea mai multor turiști români aflați în Israel. Unii s-au refugiat în Iordania de teama conflictului.

Patriarhia Română anunță, prin purtătorul de cuvânt, că oprește temporar toate pelerinajele programate în Țara Sfântă.

ȘTIRI