30% dintre candidați au fost eliminați după primele probe ale concursului de admitere la SMSJ FălticeniLocal

30% dintre candidați au fost eliminați după primele probe ale concursului de admitere la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 2212

S-au încheiat probele eliminatorii ale sesiunii de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni.

Potrivit unei informări transmise de unitatea de învățământ, din cei peste 1000 de candidați, în urma susținerii probelor eliminatorii au  promovat 735 de candidaţi, reprezentând un procent de 70% din numărul total al candidaţilor înscrişi în concurs.

Nu s-au prezentat la înscriere un număr de 43 de candidați, iar după parcurgerea probelor eliminatorii, 16 candidaţi s-au retras, 26 au fost declaraţi inapt/nepromovat medical, iar 245 nu au promovat proba de verificare a aptitudinlor fizice.

La proba de verificare a cunoştinţelor, care va avea loc duminică, 19 ianuarie, vor participa 29 de fete și 706 băieţi, dintre care 5 pentru locurile alocate candidaților de etnie rromă și 4 locuri alocate candidaților aparținând altor minorităţi.

Proba se va desfăşura la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, iar accesul în săli se face în intervalul orar 09.00 – 09.30.  

Codrin Benta

Tabelul cu repartiţia candidaţilor în sălile de concurs urmează să se afișeze în data de 18 ianuarie la avizier și pe site-ul școlii.

După predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sălile de examen pentru corectarea acestora, aflând astfel, pe loc, punctajul obţinut.

Conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, disponibil şi pe site-ul şcolii, rezultatele finale vor fi afişate duminică, ora 21.00.

Candidaţii declaraţi „Admis”  se vor prezenta la școală în data de 2 februarie 2020. Ei vor începe cursurile luni, 3 februrie 2020.

ȘTIRI