30 de zile de arest preventiv pentru autorul accidentului din Boroaia. El avea permisul anulat și părăsise locul faptei fără încuviințarea polițieiLocal

30 de zile de arest preventiv pentru autorul accidentului din Boroaia. El avea permisul anulat și părăsise locul faptei fără încuviințarea poliției

       Accesări: 2910

Toleranță zero pentru abaterile grave la regimul rutier. Un tânăr din Boroaia va petrece 30 de zile în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava, după ce oamenii legii au finalizat, pe numele acestuia, dosarul penal care cuprinde două infracțiuni. El este autorul accidentului petrecut vinerea trecută în localitatea unde acesta domiciliază.

Aplicarea fermă a legii și experiența unui polițist au fost elementele cheie în rezolvarea acestui caz, în care a fost necesară identificarea autorului faptei.

Incidentul s-a produs pe strada General Traian Dafinescu, drumul care leagă comuna Boroaia de comuna Bogdănești.

Șoferul, în vârstă de 28 de ani, conducea un autoturism Kia, a pierdut controlul acestuia și s-a izbit într-un cap de pod, aflat pe sensul său de deplasare.

Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga. Mașina se deplasa dinspre DN 15 C spre Bogdănești.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În urma impactului pasagerul din dreapta, în vârstă de 68 de ani, s-a rănit, fiind transportat la spital de un echipaj Ambulanței Fălticeni.

Tânărul care conducea mașina a părăsit locul accidentului, iar pentru identificarea lui cercetările au fost extinse. În cadrul acestora s-au prelevat probe ADN și au fost luate amprente din autoturism.

Autorul faptei a fost identificat, iar oamenii legii au constatat că bărbatul avea permisul anulat.

Acțiunile investigativ-operative, desfășurate timp de trei zile la nivelul comunei Boroaia, au fost realizate un lucrător de poliție rutieră care în ultimul timp s-a remarcat prin vigilență și promptitudine în misiunile desfășurate pentru salvarea unei vieți omenești și depistarea unui furt auto săvârșit într-un alt județ și descoperit la finalul unei alte misiuni în zona Fălticeni.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu permisul anulat și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Tânărul din Boroaia a fost reținut luni, pentru 24 ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar marți, 21 septembrie, instanța a hotărât măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI