Accesări: 202

Românii își aleg viitorul președinte. Duminică, 10 noiembrie, este zi de scrutin. Secţiile de votare au fost deschise în această dimineaţă, la ora 07.00.

25.700 de fălticeneni sunt așteptați la urne.

În municipiu sunt 20 de secții de votare, organizate în cadrul instituțiilor de învățământ. Secția de votare 87, de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, are cei mai mulți alegători, peste 1.600 fiind înscriși pe liste.

Fălticenenii din diaspora au putut vota începând de vineri, de la ora 12.

Alegătorii din străinătate au votat în avans la secțiile de votare organizate la consulate, reprezentanțe diplomatice, foruri locale, dar și în sediile unor cabinete medicale sau asociații comunitare deținute de români.

Duminică ei pot vota între orele 7.00 și 21.00.

Pe buletinele de vot sunt 14 candidați, independenți sau ai formațiunilor politice.

Pentru alegerile prezidențiale din acest an există mai multe metode de vot, atât în secție, cât și prin corespondență.

Pot vota cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv.

Alegătorii (români sau din alt stat membru) pot vota la orice altă secție de votare decât aceea unde sunt arondați, dacă în ziua votului se află în altă localitate decât cea de reședință. Președintele secției de votare trebuie sa-i înregistreze pe listele suplimentare de alegători.

Dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin.

ȘTIRI