200 de fălticeneni își aniversează ziua de naștere în perioada celor trei zile dedicate sărbătorii CrăciunuluiLocal

200 de fălticeneni își aniversează ziua de naștere în perioada celor trei zile dedicate sărbătorii Crăciunului

       Accesări: 483

Încă un motiv de sărbătoare pentru numeroși români. Peste 200.000 de persoane își vor serba ziua de naștere în cele trei zile de Crăciun. Raportându-ne la nivel local, în municipiul Fălticeni sunt 60 de persoane care astăzi, 25 decembrie, vor marca acest eveniment.

Alți 140 de fălticeneni își vor sărbători ziua de naștere în a doua și a treia zi de Crăciun, pe 26 și, respectiv, 27 decembrie.

Se spune că, în această perioadă a celor trei zile de Crăciun, sunt sărbătoriți și cei care poartă numele Cristina, Cristi, Cristiana, Cristian și restul derivatelor.

Dacă ar fi să-i adăugăm și pe aceștia, numărul sărbătoriților din Fălticeni ar ajunge la peste 500.

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor sunt 250 de fălticeneni care poartă numele Cristi sau Cristian și 100 de fălticenence cu numele Cristina sau Cristiana.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În această perioadă nu ar trebui uitați nici cei care poartă prenumele Crăciun. Dacă la nivel național sunt peste 2.500 de români care poartă acest prenume, la nivel local nu se regăsește niciun fălticenean botezat cu un astfel de nume.

În schimb, mai multe familii poartă numele Crăciun.

Chiar dacă prenumele este cel care se ia în considerare pentru ziua onomastică, nimeni nu-i poate opri să închine un pahar de șampanie în cinstea acestui nume cu o semnificație aparte în perioada sărbătorilor de iarnă.

ȘTIRI