Dosar penal cu trei infracțiuni la regimul rutier. Autorul este un șofer din Liteni. El s-a oprit cu mașina în șanțLocal

Dosar penal cu trei infracțiuni la regimul rutier. Autorul este un șofer din Liteni. El s-a oprit cu mașina în șanț

       Accesări: 987

Băutura le dă prea mult curaj unor șoferi. Un bărbat din orașul Liteni s-a ales cu un dosar penal, în care figurează trei infracțiuni la regimul rutier, după ce acesta a ajuns cu mașina în șant. Cu ocazia acestui incident, oamenii legii au depistat mai multe nereguli grave.

Prima dintre acestea, condusul sub influența băuturilor alcoolice.

Evenimentul rutier s-a petrecut joia trecută, la ora 23, iar la scurt timp Poliţia Oraşului Liteni a fost sesizată telefonic despre faptul că, pe raza localității Corni a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat conducătorul auto, un bărbat din localitatea Rotunda, care a declarat faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Corni, a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Întrucât emana halenă alcoolică, el a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest.

Aparatul a indicat o valorea de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferului i s-au recoltat la spital probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, pentru autoturismul condus, bărbatul din localitatea Rotunda nu posedă poliță RCA, iar numărul de înmatriculare provizoriu este expirat din data de 21 decembrie 2019.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI