Stăm prea departe de energiile Pământului și de lumina Soarelui. Sistemul nostru imunitar suferă!Diverse

Stăm prea departe de energiile Pământului și de lumina Soarelui. Sistemul nostru imunitar suferă!

       Accesări: 185

Stăm prea departe de energiile Pământului și de lumina Soarelui. Sistemul nostru imunitar suferă!

Grounding sau earthing reprezintă o tehnică terapeutică modernă, care implică desfășurarea unor activități care ne “împământează” sau ne reconectează energetic cu pământul. Această conductivitate electrică funcționează ca un mijloc de apărare a sistemului imunitar, exact în același mod în care o fac antioxidanții.

Printre cele mai cunoscute terapii de tip „earthing”, amintim doar câteva cu efecte benefice: mersul cu picioarele goale, relaxarea totală pe iarbă sau chiar scufundarea în apă.

În același timp, doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializată în terapii naturiste, afirmă că terapiile de tip grounding sau earthing sunt folosite de foarte multe ori pentru afecțiunii precum: oboseala cronică, durerile cronice, anxietate sau depresie, tulburări de somn sau chiar boli cardiovasculare.

Multe studii au demonstrat că, într-adevăr există beneficii reale ale grounding-ului asupra sănătății fizice, în special atunci când vorbim de fluxul sanguin, care determină fluiditatea celulelor roșii, care au un rol esențial în stabilirea gradului de sănătate cardiovasculară.

Codrin Benta

Totodată, prin această metodă pot fi reduse durerile musculare, dar contribuie și la starea generală de spirit, având un efect vindecător asupra stărilor de anxietate sau de depresie.

După cum susține medicul Vanessa Youness, putem exersa zilnic grounding-ul (împământarea), făcând o plimbare de cel puțin 30 de minute prin iarbă, continuând cu încă 30 de minute de relaxare totală direct pe iarbă.

De asemenea, scufundările în apă ne fac foarte mult bine, deoarece și apa are proprietăți asemănătoare pământului.

Cromoterapia sau vindecarea prin lumină și culori

Corpurile noastre au nevoie de lumina soarelui pentru a trăi, iar, precum știm cu toții, acea lumină poate fi împărțită în diferite culori ale spectrului.

Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi, am experimentat deja faptul că un dezechilibru al oricăreia dintre aceste culori se poate manifesta prin simptome fizice și mentale.

Terapia prin culori funcționează pe diferite puncte de energie pentru a vă ajuta să vă echilibrați corpul prin spectrul complet de lumină vizibilă, fiecare culoare răspunzând unei nevoi distincte.

Spre exemplu, roșul susține funcțiile circulatorii și nervoase, poate crește pulsul, poate crește tensiunea arterială și, desigur, rata respirației.

Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness și a Fundației YOUness – dedicată cercetării medicale, conchide că portocaliul stimulează activitățile mentale și se identifică foarte ușor cu optimismul.

Specialistul american susține că verdele este asociat cu armonia și are un efect relaxant, galbenul trezește inspirația mentală și un sentiment de bucurie, iar albastrul promovează relaxarea și calmul.

ȘTIRI