Zeci de controale în Fălticeni pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 13 firme amendateLocal

Zeci de controale în Fălticeni pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 13 firme amendate

       Accesări: 5809

Marți cu trei ceasuri de controale. Echipe mixte de polițiști, jandarmi, inspectori ITM, DSP și DSVSA au acționat în Fălticeni în cea mai amplă acțiune organizată în ultima vreme pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Alături de aceștia au participat prefectul Alexandru Moldovan, coordonatorul activității, subcomisarul Vasile Grădinaru, șeful Poliției Municipiului Fălticeni, și comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Au fost abordate zonele aglomerate din municipiu, la ore de vârf, atât din zona centrală, când și în cele trei mari cartiere, Maior Ioan, Republicii și 2 Grăniceri.

Controalele s-au desfașurat în stradă, dar și la agenții economici, acestea având ca scop verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse în perioada stării de alertă.

Acțiunea a pornit cu o serie de verificări în Piața Agroalimentară din Fălticeni, unde inspectorii și polițiștii au făcut recomandări, dar au și cerut respectare distanțării sociale pentru cumpărătorii aflați în magazine sau la tarabe.

Oamenii legii s-au deplasat pe aleea pietonală din centru unde au responsabilizat persoanele aflate la rând în fața băncilor, la farmacii și alte unități comerciale. Echipele de control au discutat și cu responsabilii unitățile din mediul privat, îndrumându-i să aibă marcajele specifice aplicate pe pardoseală prin care mențin distanța între persoane, să păstreze recipientele cu biocid la vedere, utilizarea acestora la intrarea fiecărei persoane, și să fie dar și o grijă mai mare față de modul cum se respectă păstrarea distanței de cei care așteaptă în fața unității.

Polițiștii și inspectorii au aplicat zeci de avertismente, dar au împărțit și amenzi.

13 agenți economici au fost sancționați pentru neregulile depistate la Fălticeni în cadrul acțiunii desfășurate pe 14 iulie.

Echipele mixte au verificat și Complexul Comercial Nada Florilor, unde au efectuat controale la standurile existente, dar și magazinele Carrefour, Pepco și Altex.

Au fost verificate 53 de societăți comerciale, unități bancare, magazine, chioșcuri, terase, săli de jocuri și alte obiective. În cadrul aceleași acțiuni polițiștii au fost legitimate peste 120 de persoane purtându-se discuții cu privire la adoptarea unei conduite preventive.

Activitățile au avut în primul rând un rol preventiv, de responsabilizare a cetățenilor și agenților economici.

S-a urmărit purtarea măștii de protecție în spațiile închise, respectarea distanțării sociale și respectarea măsurilor de protecție sanitară de către angajații unităților economice dar și a celorlalte măsuri privind dotarea cu substanțe dezinfectante, asigurarea fluxurilor separate de acces, marcaje pentru distanțare.

ȘTIRI