Zeci de candele au fost aprinse în centrul comunei Baia pentru eroii Revoluției Române din decembrie 1989Rural

Zeci de candele au fost aprinse în centrul comunei Baia pentru eroii Revoluției Române din decembrie 1989

       Accesări: 484

Lumini în noapte pentru eroi. Zeci de candele au fost aprinse în centrul comunei Baia în memoria celor care și-au jertfit viața la Revoluția Română. Primarul Maria Tomescu și câțiva angajați ai administrației publice au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere pentru cei peste 1.100 de martiri ai evenimentelor din decembrie 1989.

Revoluția Română a pornit de la Timișoara, cu protestele din 16 decembrie, și a luat amploare la București după mitingul organizat pe 21 decembrie în Piața Palatului.

„Nu i-am uitat nicicând pe eroii de la Revoluție. La Timișoara, București, Sibiu, Cluj-Napoca și alte localități tinerii au plătit cu viața pentru libertate. Datorită curajului lor, noi astăzi ne bucurăm de libertatea la care și ei au visat.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Tânăra generație și-a sacrificat viața în speranța unei vieți mai bune. Ei sunt eliberatorii noștri și este de datoria noastră să îi pomenim în rugăciunile noastre, să ne amintim mereu de ei și să le povestim celor care nu au trăit în acele vremuri despre sacrificiul acestor bravi români care luptat pentru libertate.”

Primar Maria Tomescu

Cele 60 de candele din centrul localității au format anul 1989, anul Revoluției Române.

Luminile pentru eroi au fost aprinse în noaptea de 20 spre 21 decembrie.

Mahanu Design

Acestea vor arde până la sărbătorile Crăciunului, în amintirea celor care au luptat pentru libertate și înlăturarea regimului comunist.

Eroii de la Revoluției sunt comemorați în fiecare an pe 22 decembrie, aproape în fiecare localitate din țară. Tinerii care au murit atunci vor fi pomeniți la bisericile din comuna Baia.

ȘTIRI