Voluntari ai binelui în comunitate. Elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Muceleanu” au dăruit bucurii și zâmbeteActualitate

Voluntari ai binelui în comunitate. Elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Muceleanu” au dăruit bucurii și zâmbete

       Accesări: 1772

Desaga cu fapte bune trebuie să fie mereu plină. Educați în spiritul dărniciei, iubirii și voluntariatului, elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare au parte nu doar de bucurii, ci și de activități din care învață atât de multe lucruri folositoare. Prin intermediul mai multor acțiuni, unele cu scop caritabil, au fost atinse obiectivele propuse.

Este vorba despre proiectul „Iubim să dăruim…ZÂMBETE” proiectului, ce a vizat formarea şi responsabilizarea elevii acestei școli în spiritul implicării în acţiuni de voluntariat şi soluţionării unor probleme sociale, culturale şi educaţionale identificate în comunitatea în care trăiesc.

Proiectul s-a derulat în perioada ianuarie-iulie 2022, iar beneficiarii direcţi şi indirecţi au fost elevii şcolii, copiii din mediile defavorizate, persoanele din comună, bătrânii de la Mănăstirea “Sfântul Gheorghe” Buciumeni, şi bătrânii de la Mănăstirea Bogdăneşti.

Prima activitate din cadrul proiectului: “Bucurii pentru copii”, desfăşurată în luna februarie, a constat în sprijin umanitar acordat copiilor nevoiaşi din comună. Aceştia au primi produse alimentare, dulciuri, hăinuţe şi jucării. Copiii au legat prietenii durabile între ei.

Activitatea din luna martie, intitulată “Mărţisor în dar”, a fost o activitate în care elevii au confecţionat mărţişoare pe care le-au dăruit persoanelor dragi şi celor din jur.

Mahanu Design

În luna aprilie, în cadrul activităţii “Ochii bunicilor- izvor de înţelepciune ”, echipa s-a mobilizat pentru a oferi ajutor bătrânilor de la Mănăstirea “Sf. Gheorghe”, Buciumeni. Suma de bani strânsă de la elevi, părinţi şi cadre didactice a fost donată pentru a fi achiziţionate produse alimentare, de igienă, necesare bătrânilor. Copiii au discutat cu bătrânii, au povestit şi au primit poveţe de la aceştia.

În luna mai, în cadrul activităţii “ Respect pentru bătrânii noştri ”, au fost vizitaţi bătrânii de la Mănăstirea Bogdăneşti, cărora li s-a oferit ajutor constând în alimente, produse de primă necesitate.

Prin ultima activitate desfăşurată, “ Mereu în acţiune”, s-a urmărit continuarea proiectului şi pe perioada vacanţei de vară. Copiii au dat dovadă de dăruire şi implicare în viaţa persoanelor cu situaţie materială precară. Aceştia au oferit sprijin moral şi material persoanelor din medii defavorizate: copii, bătrâni, pentru a realiza că nu sunt singuri.

În urma derulării proiectului, elevii şcolii au înţeles că implicarea în activităţile de voluntariat dezvoltă abilităţi şi competenţe sociale, cum ar fi spiritul civic, solidaritatea şi toleranţa, încrederea în sine şi în ceilalţi. Prin voluntariat, copiii au cunoscut bucuria de a dărui şi dorinţa de implicare continuă în viaţa persoanelor defavorizate.

Proiectul a fost coordonat de Andreea Dohotaru, director al şcolii, şi profesoaraMaria Samsonescu.

Cei peste 100 de elevi implicaţi au fost îndrumaţi de cadrele didactice prof. Pavăl Alina, prof. Aioanei Ionuţ, prof.Mucileniţa Iuliana, prof.Cozma Ionuţ, prof. înv. primar Boariu Cristina, prof. înv. primar Anistoroae Ioana, înv. Mărincuţa Eugenia, înv. Amăriucăi Diana, educ. Puşlău Alina, educ. Grumăzescu Laura.

Inițiatorii proiectului au ținut să mulțumescă pentru susținere şi implicare tuturor persoanelor care au luat parte la acest proiect, elevilor, cadrelor didactice şi părinților.

ȘTIRI