Viceprimarul comunei Forăști, mama și soția acestuia s-au intoxicat cu ciuperci. Femeile au fost în stare de inconștiențăLocal

Viceprimarul comunei Forăști, mama și soția acestuia s-au intoxicat cu ciuperci. Femeile au fost în stare de inconștiență

       Accesări: 2733

Un deliciu care ar fi trebuit să aducă încântare și sănătate, s-a transformat în clipe de coșmar. Trei persoane din comuna Forăști au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Viceprimarul localității, Petru Petrov, mama și soția acestuia au trăit experiențe neplăcute, pe care nu le vor uita prea curând.

Ciupercile au fost culese de viceprimar, din pădurea aflată în apropierea satului Manolea.

Potrivit datelor oferite de anchetatori, Petru Petrov a declarat că în cursul zilei de marți, 18 iunie, a mers în pădure, de unde a cules diferite specii de ciuperci.

Miercuri, soția sa Iuliana Petrov, a gătit ciupercile și le-au consumat împreună la masa de prânz, iar una dintre porții i-a fost oferită mamei viceprimarului.

Viceprimarul s-a deplasat la serviciu, la Primăria comunei Forăști, iar mai târziu s-a simțit rău și s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală la Spitalul Municipal Fălticeni pentru investigații medicale.

Petru Petrov (53 de ani) a făcut repede legătura între înrăutățirea stării sale de sănătate cu consumul de ciuperci.

El a fost inspirat și a sunat-o pe soție, care rămăsese la domiciliu, însă nu a răspuns la apelul telefonic.

Viceprimarul a contactat-o imediat pe cumnata acestuia, care stă în apropiere de locuința lor, care a identificat-o pe femeie în stare de inconștiență, aflată pe un pat din locuință. Petru Petrov a sunat-o apoi și pe mama lui, în vârstă de 74 de ani, care s-a deplasat la spital, preventiv, cu mașina unei rude.

Au fost alertați imediat, prin numărul unic 112, Poliția Municipiului Fălticeni, care au trimis un echipaj la SPR Vadu Moldovei, la fața locului, și cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Iuliana Petrov (51 ani) a fost transportată la Spitalul Fălticeni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, stabilindu-se ca diagnostic intoxicație cu ciuperci.

Ulterior, după internarea la spital, starea mamei s-a înrăutățit, ajungând în stare de inconștiență.

Petru Petrov s-a internat și el în spital, însă a trecut mai bine peste acest episod neplăcut.

Aseară au fost transferați toți trei la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Medicii spitalului clinic au reușit să readucă sănătatea pacientelor.

Mama și soția viceprimarului și-au revenit din starea de inconștiență.

Cei trei sunt acum în afara oricărui pericol. Ei urmează să fie externați, după ce medicii vor verifica un nou set de analize.

ȘTIRI