Urmărire în trafic. Polițiștii au încătușat un șofer din Fălticeni. Ei l-au depistat pozitiv la substanțe psihoactiveLocal

Urmărire în trafic. Polițiștii au încătușat un șofer din Fălticeni. Ei l-au depistat pozitiv la substanțe psihoactive

       Accesări: 2622

Ghinion pentru un bărbat care credea că poate să-i fenteze pe oamenii legii. Un șofer din municipiul Fălticeni a fost protagonistul unor scene demne de filmele de acțiune, el fiind urmărit în traficul rutier de un echipaj al Poliției. Cursa de urmărire s-a încheiat după aproximativ 10-15 kilometri, dar și cu încătușarea șoferului.

Oamenii legii nici nu bănuiau că acesta conducea sub influența unor substanțe psihoactive.

Totul s-a întâmplat într-o zi de marți.

Un echipaj al SPR Mălini, aflat pe raza comunei Cornu Luncii, desfășura la data de 21 noiembrie activități de control și verificare ale șoferilor.

Aceștia au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare Ford, condusă de un șofer din municipiul Fălticeni, care circula pe DN 2E, pe raza comunei Corn Luncii, dinspre Gura Humorului spre Spătărești.

Polițiștii au executat semnalul de oprire din autospecială, pornind semnalele acustice și luminoase. Șoferul fălticenean a refuzat să oprească, continuând deplasarea.

Urmărirea conducătorului auto s-a încheiat în municipiul Fălticeni, într-o parcare din cartierul Maior Ioan. Șoferul a părăsit mașina și a fugit, fiind prins de polițiști pe terenul de sport al unei unități de învățământ, unde a fost imobilizat și încătușat.

Lucrătorii de poliție l-au identificat pe șofer pe baza documentelor pe care le avea asupra sa, după care l-a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Agenții au efectuat testare și cu aparatul DrugTest, rezultând valori pozitive la amfetamină și metamfetamină.

Polițiștii l-au condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, pentru stabilirea prezenței și concentrației de droguri în sânge.

Șoferul are 35 de ani.

Agenții SPR Mălini au mai constatat, în urma verificărilor, că autoturismul condus de bărbatul din Fălticeni nu avea poliță RCA valabilă, aceasta fiind expirată de ceva timp. Șoferul a fost amendat, iar plăcuțele de înmatriculare au fost reținute.

Polițiștii au întocmit, de asemenea, și dosar penal.

ȘTIRI