Accesări: 282

Inițiativă nouă și binevenită pentru mediul educațional. Copiii români au la dispoziție prima Bibliotecă Digitală, un instrument prețios pentru dezvoltarea cunoștințelor. Platforma este deja activă și este un demers ce aparține Fundației Upper Education, care își propune să sprijine elevii talentați din țara noastră, ce își doresc să facă performanță în materiile exacte.

Noua Bibliotecă Digitală conține peste 2.300 de lecții de matematică, fizică, informatică, chimie, astronomie și lingvistică, peste 2.500 de materiale de curs și peste 20.000 de probleme selectate și soluții.

Platforma educațională este concepută ca o sursă nelimitată de cunoaștere pentru copiii ce-și doresc să afle mai mult decât ceea ce li se oferă la școală.

Instrumentul digital vine și în sprijinul părinților, cu empatie pentru nevoia lor de a fi la curent cu progresul constant al copiilor, oferindu-le acces permanent la informații despre statusul cursurilor și procesul de învățare.

Biblioteca Digitală Upper.School a pornit la drum ca o inițiativă de susținere a educației ce implică profesori cu reputație și foști olimpici internaționali, absolvenți ai facultăților de prestigiu naționale și internaționale.

Codrin Benta

Inițiatorii acesteia spun că platforma se adresează elevilor, de la clasa a II-a și până la clasa a XII-a, oferind experiența reală a lecțiilor, cu discuții între elevi și profesori, cu întrebări și probleme interesante, din care elevii au prilejul de a învăța alături de profesori cu adevărat implicați în dezvoltarea noilor generații.

În plus, Biblioteca Upper.School vine să ofere suport părinților și elevilor care fie vor să aprofundeze materia studiată la școală, fie să se pregătească pentru olimpiade și concursuri.

Toate sesiunile înregistrate ale cursurilor desfășurate în direct, derulate până în prezent, sunt disponibile în platforma Upper.School.

Atmosfera dinamică și colaborativă pe care profesorii Upper.School o creează poate fi accesată din fața calculatorului în orice moment. În cadrul cursurilor copiii se simt ca în clasă: au parte de interacțiune reală, de un ritm de predare adaptat elevilor, întrebări, discuții și dezbateri.

Deși diferite de sesiunile transmise în direct, sesiunile înregistrate au ca principal avantaj interactivitatea, care aduce beneficii mai mari decât urmărirea unei simple prezentări online sau învățării dintr-un manual.

Cursurile transmise în direct se desfășoară pe tot parcursul anului școlar pentru toate materiile.

Cu ajutorul unui abonament pe platformă, puteți avea parte de conținut nou continuu și să vă bucurați de toate înregistrările cursurilor Upper.School.

”Ne dorim să le arătăm elevilor motivați să învețe mai mult că se pot autodepăși.

Că dacă ei, în primul rând, își doresc mai mult, pot avea parte de sprijin real din partea profesorilor și că, într-un mediu cum este Upper.School, se vor simți cu adevărat capabili de a-și atinge cele mai mărețe visuri.”, a declarat a declarat Adrian Dragomirescu, director executiv Upper.School.

„Astfel, noi venim constant cu probleme noi și teme noi de dezbatere pentru că punem preț pe dezvoltarea continuă atât a elevilor ce aleg să se pregătească alături de noi, cât și a sistemului de învățare în sine.

Credem într-un sistem în care elevii aleg să participe la un anumit curs pentru că sunt cu adevărat interesați de acel domeniu și, prin urmare, le oferim tot ceea ce au nevoie practic pentru a afla cât mai multe.

”În sistemul de predare se ține cont de afinitatea noii generații pentru lumea virtuală și toate cursurile se desfășoară online. Elevii zilelor noastre sunt obișnuiți cu tehnologia și la fel suntem și noi. Din acest motiv am dezvoltat această platformă de streaming educațional, pentru ca elevii dornici să învețe mai mult să poată accesa cursurile noastre de oriunde din lume.”,

Principalii beneficiari sunt elevii, însă motorul participării lor la cursuri stă în dorința părinților de a le oferi șansa de a învăța mai bine, de a-și dezvolta abilitățile.

Părinții joacă un rol cheie în susținerea educației copiilor, iar participarea lor activă în educație duce la o implicare mai mare a copiilor în activitatea școlară.

Platforma integrează toate componentele necesare în procesul de învățare într-un mod prietenos cu utilizatorii. Cu un meniu intuitiv, în Biblioteca Digitală Upper.School se pot găsi cu ușurință toate sesiunile de curs înregistrate, precum și materialele didactice utile elevilor pentru a aprofunda materiile care-i pasionează.

De asemenea, în cadrul platformei sunt susținute testările și tot aici se pot vizualiza notele obținute, precum și progresul elevului de la momentul înscrierii până în prezent.

Cu o echipa de profesori și mentori cu reputație internațională în pregătirea olimpicilor ce aduc aurul acasă an de an, Biblioteca Upper.School contribuie constant cu materiale video noi ce depășesc calitativ caracteristicile învățământului din ziua de astăzi.

Ceea ce-i motivează pe profesori să se implice în totalitate în acest proiect, să explice cu răbdare și charismă lecțiile și să formeze următoarele generații sunt reacțiile constante primite de la elevi.

Upper.School funcționează din anul 2020 ca o comunitate a celor care vor mai mult, cu misiunea de a oferi educație STEM de cea mai înaltă calitate.

“Aștept fiecare curs ca pe un episod nou din serialul preferat” sau “Îmi pare rău că s-a terminat, abia aștept să mă înscriu și anul viitor” sunt doar câteva dintre cuvintele pe care aceștia le citesc, mândri că predau unor copii ce încep să vadă în ei înșiși mai mult decât ceea ce ar fi văzut dacă ar fi urmat doar cursurile de la școală.

Părinții doresc tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri, iar educația de calitate le poate oferi mai multe șanse.

Comunitatea Upper.School reunește o rețea de profesori cu reputație incontestabilă și o platformă digitală care să integreze programe de învățare superioare.

Biblioteca Digitală poate fi accesată aici.

ȘTIRI