Tânăr din Comuna Vulturești în arestul IPJ. El s-a urcat băut la volan și și-a ascuns mașina într-un lan de porumbRural

Tânăr din Comuna Vulturești în arestul IPJ. El s-a urcat băut la volan și și-a ascuns mașina într-un lan de porumb

       Accesări: 3454

Condusul vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice este la modă. Tinerii sunt cei care încalcă cel mai adesea prevederile în vigoare și ajung să facă imediat cunoștință cu rigorile legii. Polițiștii și procurorii din Fălticeni manifestă toleranță zero pentru șoferii depistați băuți.

Este și cazul unui tânăr din Comuna Vulturești.

Duminica trecută, la ora 21, acesta se deplasa cu un autoturism pe DJ 208 C, în localitatea Valea Glodului, unde a acroșat un atelaj hipo. În urma acestui incident, căruțașul a suferit leziuni ușoare.

După aceasta, șoferul, în vârstă de 21 de ani, localnic, s-a deplasat trei kilometri și și-a ascuns mașina într-un lan de porumb.

Polițiștii de la Postul de poliție din Comuna Vulturești și cei de la Biroul Rutier Fălticeni au început căutările, tânărul șofer fiind identificat în aceeași seară, la un bar din localitate.

Oamenii legii l-au testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,69 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a negat inițial faptul că ar fi implicat în incidentul cu căruța, însă în urma investigațiilor efectuate a doua zi, pe 5 octombrie, polițiștii au stabilit cu certitudine că el este autorul faptei.

Polițiștii au căutat în aceeași seară și autoturismul, însă nu au dat de vehicul. După ce autorul și-a recunoscut fapta, acesta le-a indicat oamenilor legii, faptul că și-a ascuns mașina în lanul de porumb.

Vehiculul a fost identificat, dar nu avea numere de înmatriculare. Șoferul le-a mărturisit polițiștilor, în timpul audierilor, că a aruncat plăcuțele mașinii pe același câmp cultivat cu porumb.

Miercuri, 7 octombrie, s-a dispus măsura reținerii tânărului, din satul Valea Glodului, pentru 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Suceava.

ȘTIRI