Un tânăr din comuna Baia luptă pentru România la Campionatul European de Box. Eduard Mușet vrea medalia de aurSport

Un tânăr din comuna Baia luptă pentru România la Campionatul European de Box. Eduard Mușet vrea medalia de aur

       Accesări: 880

Emoții, forță și un obiectiv măreț. Un tânăr din comuna Baia luptă zilele acestea pentru România la Campionatul European de Box pentru tineret, desfășurat în capitala Armeniei. Eduard Mușet este unul dintre cei 23 de sportivi ai lotului țării noastre care participă la întrecerea continentală care reunește peste 300 de pugiliști.

România a debutat cu două victorii, urmate de alte câteva reușite.

Una dintre acestea aparține sportivului din comuna Baia.

Aflat la prima participare la un campionat european, Eduard Mușet l-a învins, cu o decizie 4-3, pe Brăilean Stanislav din Republica Moldova.

Eduard afirmă că primul meci a fost destul de greu din cauza emoțiilor, dar s-a concentrat și în ultimele două reprize a dat tot ce avea mai bun reușind să se califice în etapa următoare.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

El participă la categoria 75 de kilograme și îl va întâlni sâmbătă, 29 aprilie, în următorul meci, pe rusul Makhauri Mokhdan.

Prezența în delegația României, la acest campionat internațional, se datorează rezultatului excepționat obținut de tânărul din Baia, care în urmă cu câteva săptămâni obținea medalia de aur la Cupa României.

Eduard Mușet este ambițios și vrea să câștige medalia de aur.

Dacă obiectivul suprem nu va fi îndeplinit, medaliile de argint sau bronz vor fi la fel de binevenite, ținând cont că el participă pentru prima dată în cadrul unei astfel de competiții.

Competiția de la Erevan se desfășoară în perioada 25 aprilie – 3 mai.

Eduard Mușet boxează de la vârsta de 13 ani, când a fost descoperit de instructorul Gheorghe Butnaru care l-a pregătit timp de patru ani.

În prezent activează la Clubul Sportiv Municipal Brăila.

ȘTIRI