Un polițist din Fălticeni este eroul zilei. Agentul șef Daniel Prisacaru l-a readus la viață pe un șofer care făcuse infarct. Mașina era în afara carosabiluluiLocal

Un polițist din Fălticeni este eroul zilei. Agentul șef Daniel Prisacaru l-a readus la viață pe un șofer care făcuse infarct. Mașina era în afara carosabilului

       Accesări: 35178

Un agent de poliție din Fălticeni este fără îndoială eroul zilei de joi. Acesta a reușit să-l readucă la viață de două ori pe un șofer fără puls, aflat în stare de inconștiență. Victima este un bărbat, angajat al unei firme din Siret, care a ajuns cu mașina de serviciu într-un șanț, după ce a traversat Bulevardul 2 Grăniceri.

Totul s-a întâmplat joi, în jurul orei 18.10.

În timp ce conducea, șoferului, în vârstă de 32 de ani, i s-a făcut rău.

Bărbatul a fost prevăzător și a urcat mașina pe trotuar, vizavi de rondul unde se află statuia grănicerului, din dorința de a nu încurca traficul rutier.

Mașina a traversat singură drumul. Șoferul făcuse infarct

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Câteva secunde mai târziu, situația s-a schimbat radical.

El a oprit motorul, dar nu a mai apucat să acționeze frâna de mână și nici să introducă maneta schimbătorului într-o treaptă de viteză pentru a bloca roțile mașinii. Probabil, în acel moment, el a căzut în stare de inconștiență, provocat de un infarct.

Mașina a luat-o ușor la vale, spre podul viaduct, deplasându-se înapoi, cu spatele, pe banda de lângă trotuar, cu tot cu șofer, după care a acroșat ușor un autoturism care circula regulamentar pe același sens de mers.

La volanul mașinii lovite se afla o șoferiță care s-a oprit din mers și a vrut să vadă dacă mașina care circula, ca într-o manevră de marșarier, avea sau nu șofer. Atunci l-a observat pe conducătorul auto care avea capul căzut pe spate și brațele întinse.

Mașina a traversat în diagonală cele patru benzi ale Bulevardului 2 Grăniceri, iar din inerție a trecut peste trotuar și s-a oprit în afara carosabilului, pe platoul unui râpe.

Martorii oculari l-au scos din mașină pe șofer, însă acesta nu prezenta semne vitale.

Lasă-l! Ce să-i mai faci?! Este mort!

Agenții șef Petrică Moisii și Daniel Prisacaru, din cadrul Biroului de Poliție Rutieră Fălticeni, care se aflau în patrulare în cartierul Tâmpești, au fost informați de un participant la trafic despre producerea unui accident în zona Bulevardului 2 Grăniceri.

Aceștia au ajuns la fața locului în două minute.

Șoferul a fost scos din mașină de câțiva trecători. Polițiștii l-au găsit în stare de inconștiență și fără suflare.

Agentul șef Moisii s-a ocupat de asigurarea zonei, în timp ce agentul șef Prisacaru i-a acordat victimei primul ajutor.

Oamenii i-au spus polițistului că șoferul este mort și că nu are ce să-i mai facă, după ce după aceștia l-au stropit cu apă și au încercat să facă ce-au știut și ei pentru a-l trezi la viață. Contrar opiniei celorlalți, agentul a fost optimist și a început să-i acorde victimei primul ajutor.

Readus la viață de două ori

Polițistul a început să-l resusciteze prin masaj cardiac și prin respirație gură la gură. După aproximativ 2 minute, șoferului i-a revenit pulsul, însă la scurt timp l-a pierdut din nou.

Polițistul a reluat masajul cardiac și respirația gură la gură, însă eforturile polițistului păreau zadarnice. Omul legii s-a încăpățânat să renunțe la manevrele de resuscitare, reușind pentru a doua oară să-l readucă la viață, iar inima să-i bată din nou.

Între timp au sosit echipajele Ambulanței și paramedicii SMURD care au continuat manevrele de resuscitare la fața locului. Victima a fost stabilizată și transportată la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava.

Agentul șef Daniel Prisacaru spune că dacă el ar fi ajuns 1 minut mai târziu, cu siguranță nu se mai putea face nimic pentru șoferul de 32 ani, care suferise un infarct și pe care l-a găsit în stare de inconștiență.

Polițistul salvator are cursuri de prim ajutor și afirmă că experiența de astăzi i-a reamintit cât de subțire este firul vieții.

El speră ca bărbatul, căruia i-a salvat viața, să supraviețuiască acestui moment cumplit. Victima a fost intubată la spital și se află sub supravegherea medicilor.

Cei doi colegi de serviciu s-au mai confruntat cu astfel de situații, în care au fost salvatori de profesie.

Agentul șef Daniel Prisacaru are încă trei vieți salvate ale unor participanți la trafic, în timp ce colegul său, agentul șef Petrică Moisii are patru vieți salvate din accidentele rutiere.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

ȘTIRI