Un nou protest extrem al profesorului Ioan Ilișescu. El s-a urcat pe clădirea fostului dispensar uman aflat în demolareLocal

Un nou protest extrem al profesorului Ioan Ilișescu. El s-a urcat pe clădirea fostului dispensar uman aflat în demolare

       Accesări: 6732

Protest printre dărâmături. Profesorul Ioan Ilișescu s-a urcat pe un imobil medical din cartierul Maior Ioan, nemulțumit de faptul că autoritățile locale au decis demolarea acestuia. Lucrările au început săptămâna trecută, iar pe locul fostului dispensar va fi construită o parcare.

Imobilul are peste 100 de ani vechime și este în stadiu avansat de degradare.

Gestul extrem amintește de episodul din toamna anului trecut, când Ioan Ilișescu s-a urcat pe clădirea vechiului spital, pentru a opri demolarea clădirii medicale, protestatarul s-a ales doar cu un avertisment.

La fața locului au sosit echipaje ale Poliției Municipale și Locale.

Dacă anul trecut, polițiștilor le-a luat ceva timp pentru a-i convinge să coboare de pe clădirea spitalului, acum Ioan Ilișescu și-a spus oful apoi, după două ore, a coborât de pe clădire.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pentru a evitat situația de anul trecut, polițiștii au aplecat la un coleg de breaslă, un negociator din partea Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Ioan Ilișescu a fost condus la Poliția Municipiului Fălticeni pentru a da declarații. El este pasibil de amendă.

Clădirea medicală, fosta Circă nr.1, din cartierul Maior Ioan, nu era, până la 18 iulie 2022, inclusă în lista imobilelor sau obiectivelor de patrimoniu.

Un demers al profesorului Ilișescu la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava schimbă situația cu 360 de grade. Specialiștii DJC au declanșat procedura de clasare pentru imobilul de pe Maior Ioan, aflat în faza de demolare.

Conform documentului emis de instituția amintită, aflată în subordinea Ministerului Culturii, clădirea fostului dispensar medical beneficiază de statutul de monument istoric.

ȘTIRI