Un nou proiect este implementat în Comuna Rădășeni. Străzi modernizate cu podețe, rigole și asfaltRural

Un nou proiect este implementat în Comuna Rădășeni. Străzi modernizate cu podețe, rigole și asfalt

       Accesări: 1096

Modernizarea și dezvoltarea sunt prioritare pentru administrația locală din mediul rural. În Comuna Rădășeni sunt deschise mai multe șantiere pentru implementarea unor proiecte importante în comunitate. Autoritățile locale vor recepționa vara aceasta câteva obiective, un cămin cultural în satul Lămășeni, școala și noul dispensar din Rădășeni lucrările apropiindu-se de final.

La acestea se adaugă proiectul pentru rețeaua de apă și canalizare, cât și alte două proiecte de infrastructură rutieră.

Primul este realizat în proporție de 98% și prevede asfaltarea mai multor drumuri comunale din Rădășeni și Lămășeni pe o porțiune de 8 kilometri.

La momentul actual se lucrează la finalizarea ultimelor detalii în proiectul prin care au fost amenajate podețe, parapete și rigole de acostament.

Al doilea proiect pe infrastructură rutieră locală este în desfășurare.

Alma Clinic

După încheierea finalizarea rețelei de apă și canalizare din satul Rădășeni, autoritățile locale au dat undă verde pentru repararea carosabilului și începerea asfaltării mai multor drumuri comunale.

Proiectul prevede modernizarea unor străzi în lungime totală de șase kilometri.

Finanțate din fonduri europene, lucrările au început în primăvara acestui an și sunt deja la un stadiu avansat de execuție. Potrivit primarului Neculai Perju, proiectul este realizat în proporție de 70%.

Vor fi turnate două straturi de asfalt pe cinci tronsoane de drumuri.

„Proiectul s-a desfășurat până acum fără probleme. Sunt de ritmul de lucru și calitatea lucrărilor. Lucrările vor fi încheiate la timp, iar acest fapt nu poate decât să ne dea și mai mare satisfacție.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. „Constructorul s-a mobilizat și cred că partea de asfaltare va fi încheiată cât mai curând.”

Pe noul proiect de infrastructură rutieră sunt prevăzute asfaltări pe șapte tronsoane de drum.

Edilul comunei Rădășeni amintește că fondurile atrase sunt destinate modernizării străzilor Matei Brâncoveanu, Republicii, Andronești (parțial), Morii, Tineretului și Glimeii. Tot aici este inclusă și Strada Lovinescu, drumul care face legătura cu intersecția cu DN 2E.

În paralel cu asfaltarea, alte echipe au început betonarea șanțurilor și amplasarea rigolelor de acostament.

Cu aceste două proiecte, rețeaua de drumuri din Comuna Rădășeni va fi modernizată în proporție de 65%.

Restul străzilor cu pietriș vor fi reabilitate și modernizate printr-un al treilea proiect. Documentația este depusă la CNI în anul 2018 pentru obținerea finanțării.

Primarul Neculai Perju menționează că în proiect sunt 20 kilometri prevăzuți pentru asfaltare, sectoare de drum din satele Rădășeni și Lămășeni ce figurează la drumuri calamitate.

ȘTIRI