Un individ i-a aplicat doi pumni primarului comunei Râșca. Edilul Ionuț Andreica era pe holul Primăriei. Acum se află la spitalLocal

Un individ i-a aplicat doi pumni primarului comunei Râșca. Edilul Ionuț Andreica era pe holul Primăriei. Acum se află la spital

       Accesări: 11556

Zi cu ghinion pentru un edil. Un individ i-a aplicat doi pumni primarului comunei Râșca, în zona tâmplei și a pieptului, fără ca între cei doi să existe un conflict verbal. Ionuț Andreica, edilul localității, se afla pe holul instituției, când bărbatul a venit direct spre el, lovindu-l în zona tâmplei și a pieptului, după care s-a făcut nevăzut.

Scena s-a petrecut vineri, 27 octombrie, în jurul orei 14, în timpul ce primarul era la serviciu.

Edilul n-a avut timp să se apere și nici nu se aștepta să fie lovit, el fiind surprins de mișcarea individului devenit agresor.

Autorul este un localnic, în vârstă de peste 40 de ani.

Acesta a venit ca să ia câteva informații de la un birou, iar când s-a întors de aici l-a văzut pe primarul localității, pe holul Primăriei Râșca, și s-a apropiat de el.

Codrin Benta

„Eram pe holul primăriei. El (n.r.- autorul faptei) a cerut un număr de telefon, la biroul Registru Agricol, unde s-a interesat de o firmă de cadastru care se ocupă de lucrările din comuna Râșca. Angajatul primăriei i-a spus că numărul firmei este afișat pe geam, în momentul acela a spus ceva că….de 16 ani nu se mai termină cu hoția în primărie….și m-a lovit.”, ne-a declarat Ionuț Andreica. „Prima dată mi-a dat un pumn în piept, apoi mi-a dat unul în zona tâmplei. Nu cred că era băut.”

Ionuț Andreica s-a simțit rău după cele două lovituri, fiind nevoit să cheme un echipaj de poliție, dar și unul al Ambulanței.

Echipajul Ambulanței l-a transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru investigații de specialitate. Ionuț Andreica acuza dureri mari în zona capului.

În această seară, edilul comunei Râșca a fost transferat la Spitalul Clinic „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pentru scanare CT (examinare computer tomografică).

Ionuț Andreica ne-a declarat că nu are și nici n-a avut vreodată un conflict cu agresorul. Lovit din senin, dar și amenințat de acesta, primarul a depus plângere penală.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ultraj.

În sediul Primăriei comunei Râșca nu există camere de supraveghere.

După acest incident grav, primarul Ionuț Andreica spune că va lua măsuri la nivelul instituției pentru creșterea siguranței tuturor angajaților.

Sora primarului îl va reprezenta în instanță

Camelia Amariei, sora primarului Ionuț Andreica, de profesie avocat, îl va reprezenta pe acesta în instanță.

„Este formulată plângere penală, de către fratele meu, Ionuț Andreica, chiar după incident. Polițiștii au întocmit dosarul penal pentru „infracțiunea de ultraj”, iar polițiștii au urmat procedurile în vigoare.”, ne-a declarat Camelia Amariei. „Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni fiind instrumentat de către un procuror.

Avocata mai afirmă că are încredere în procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni și că lucrurile se vor mișca în direcția corectă.

Tot ea susține că are date certe că autorul faptei, care l-a lovit pe fratele acesteia, edilul Ionuț Andreica, intenționează să plece din țară.

„Cunosc faptul că autorul faptei este trimis în judecată, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru săvârșirea altei fapte penale.”, ne-a declarat avocata Camelia Amariei, avocata și sora primarului. „Respectiv, infracțiunea de ultraj, asupra unui polițist, dosarul aflându-se la acest moment pe rolul Judecătoriei Fălticeni. „De asemenea, am date certe că autorul faptei intenționează să plece din țară.”

Până la ora publicării articolului nu am putut obține date preliminare sau un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru a afla ce măsuri au fost luate în primă fază.

ȘTIRI