Fălticenenii pot scăpa de aparate vechi și deșeuri electrice. Campania de colectare este la Școala „Al. I. Cuza”Local

Fălticenenii pot scăpa de aparate vechi și deșeuri electrice. Campania de colectare este la Școala „Al. I. Cuza”

       Accesări: 1396

Toamna se numără și se strâng deșeurile electrice. Fălticenenii care vor să scape de aparatele vechi, electrice și electrocasnice pe care nu le mai folosesc, ori sunt defecte, le pot aduce într-un loc special. Acesta este amenajat pe Strada Sucevei, vizavi de vechea maternitate, în curtea corpului vechi al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Campania de colectare se desfășoară timp de numai două zile.

Doar azi și mâine, 27 și 28 octombrie, între orele 9:00 – 17:00, respectiv 8:00-16:00, puteți aduce aparatele uzate.

Este acceptat orice aparat vechi sau defect care se alimentează folosind curent electric, orice dispozitiv cu fire electrice.

În cadrul campaniei se primesc și becuri sau neoane.

Ce fel de deșeuri sunt acceptate?

Lista deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice este lungă.

Fălticenenii pot aduce mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere, lăzi frigorifice, aparate de aer condiționat, cuptoare, plite electrice, televizoare, calculatoare, telefoane, ceasuri, CD/DVD/playere, casete și console de jocuri.

Sunt primite și ceainice, prăjitoare de pâine, mixere, cuptoare cu microunde, uscătoare de păr, periuțe de dinți electrice și aparate de ras.

În cadrul campaniei sunt colectate și mașini de tuns iarba, suflante de frunze, tocătoare, lămpi, lanterne, aspiratoare, telefoane fixe, telefoane mobile, aparate de radio, televizoare, imprimate, camere video, baterii, becuri etc.

Acțiunea este inițiată de Asociația Green Fort și Primăria Municipiului Fălticeni, iar unul dintre obiective ese conștientizarea importanței reciclării deșeurilor electrice, bateriilor și neoanelor.

Organizatorii speră să însușirea unor deprinderi în spiritul protecției mediului, în rândul populației, dezvoltarea spiritului ecologic prin participarea efectivă la colectarea separată, precum și la alte activități cu caracter ecologic.

Colectare de la domiciliu și premii în bani

Pentru cei care nu pot sau nu au timp să se deplaseze la locul de colectare, există un echipaj mobil care preia de domiciliu produsele electrice, electronice și electrocasnice uzate, pe baza unui simplu mesaj sau apel la numărul 0755 498 563.

Merită menționat faptul că fiecare deponent are posibilitatea participării la tombola cu premii oferite de Asociația Green Fort.

În cadrul campaniei sunt anunțate 11 premii, toate în produse: patru mixere, două televizoare, cinci fiare de călcat.

Image by Freepik

ȘTIRI