Trei elevi din Fălticeni s-au întors cu premii de la Olimpiadele Naționale de Istorie, Limba Engleză și GeografieEducație

Trei elevi din Fălticeni s-au întors cu premii de la Olimpiadele Naționale de Istorie, Limba Engleză și Geografie

       Accesări: 2194

Vacanță activă și cu rezultate frumoase. Trei elevi din municipiul Fălticeni au participat cu succes la olimpiadele naționale desfășurate în preambulul sărbătorilor pascale. Alexandru Livadaru, Daria Purdilă și Erik Pantea s-au remarcat în cadrul acestor competiții cu subiecte al căror grad de complexitate este foarte ridicat.

Elevii au reprezentant unități de învățământ diferite și au participat la discipline diferite, istorie, geografie, limba engleză.

Rezultatele obținute îi onorează pe părinții elevilor, pe profesorii îndrumători și instituțiile școlare și, deopotrivă, au adus un plus de imagine comunității locale.

Premiu special pentru Alexandru

Alexandru Livadaru, elev al Colegiului Național „Nicu Gane”, s-a calificat pentru prima dată la Olimpiada Națională de Geografie, în cadrul căreia a obținut Premiul Special.

Codrin Benta

Elevul, în clasa a opta, a obținut 89,5 puncte, fiind la 5 sutimi distanță de calificarea în lotul internațional al României pentru participarea la Olimpiada Balcanică.

El a participat în trecut la Olimpiada de Matematică, Fizică, Informatică și la Olimpiada Mică de Geografie (Concursul Terra).

Alexandru este îndrumat de profesoara Mioara Vasiliu.

Mențiune pentru Daria

Daria Purdilă, elevă la Colegiul Național „Petru Rareș”, a participat la Olimpiada Națională de Limba Engleză, unde a primit mențiune.

Eleva, din clasa a IX-a, s-a aflat la cea de-a doua participare consecutivă la această olimpiadă.

Daria este pregătită de profesorii Laura Salciuc și Cristian Sălăgean.

Premiul al treilea pentru Erik

Erik Pantea, elev al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, s-a calificat la Olimpiada Națională de Istorie, a reușit premiul al treilea.

Elevul, din clasa a X-a, a primit 88 de puncte.

Erik este îndrumat de profesoara Elena Deleanu.

ȘTIRI